Τσα! :))))))))))))))))))
Ο καιρός εξακολουθεί να είναι κυκλοθυμικός!
Έτσι μια ενδιάμεση λύση, είναι μια σαλάτα , που μπορεί να σερβιριστεί και κρύα και σε θερμοκρασία δωματίου!
Στην εδώ αγορά, η εποχή προσφέρει ακόμα το μπρόκκολο πάμφθηνα (ένα μεγάλο μπουκέτο κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ) ενώ και το κουνουπίδι είναι στα πολύ πάνω του!
Έτσι, αφού μια κρύο μια ζέστη... να κουνουππιδώσουμε λίγο το μπρόκκολο σε μια νόστιμη σαλάτα, που είναι αρκετά "βαριά" ώστε να την μασκαρέψουμε σε κυρίως πιάτο.
Σαλάτα Κουνουπίδι/Μπρόκκολο
Υλικά:
1 μπουκέτο μπρόκκολο
1/2 κουνουπίδι
1 μεγάλο φλτζ μπέικον σε κυβάκια ή 10 λωρίδες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κρεμμυδάκι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
πιπέρι, αλάτι,ξερός βασιλικός, λίγο αλεσμένο κόλιανδρο
Ετοιμασία:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκκολο. Τα κόβουμε σε μικρά κλαδάκια.
Ταυτόχρονα βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα καιρίχνουμε το μπέικον σε ένα μικρό τηγάνι.(χωρίς έξτρα λάδι αφού το συγκεκριμένο αλλαντικό περιέχει αρκετό λίπος)
Ανακατεύουμε το μπέικον για να ροδίσει ομοιόμορφα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι και όταν είναι σχεδόν έτοιμο (να τρυπάει εύκολα αν το "πηρουνιάσουμε" αλλά να μην είναι πολύ μαλακό), προσθέτουμε και το μπρόκκολο, συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά το πολύ! Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τα δύο αυτά λαχανικά, δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά διότι αργότερα, με το ανακάτεμα της σαλάτας, θα λιώνουν πολύ εύκολα!
Πλένουμε το καλαμπόκι και το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κούπα/σαλατιέρα μαζί με το μπέικον, το καλαμπόκι, το μπρόκκολο και το κουνουπίδι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με λίγο ξύδι, μπόλικο τριμμένο μαύρο πιπέρι, ξερό βασιλικό, λίγο αλάτι και λίγο τριμμένο κόλιανδρο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγη μουστάρδα ή λίγο sour cream. Προχθές που έκανα τη σαλάτα, έφτιαξα το ντρέσσιγκ μόνο με ελαιόλαδο, ξύδι και τα μπαχαρικά.
Όταν το ντρέσσινγκ μας είναι έτοιμο, το περιχύνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε, προσθέτοντας λίγο ακόμα πιπέρι αν χρειάζεται.
Φυσικά!!!!!
Αν την θέλουμε σχεδόν παγωμένη, καλό είναι πριν προσθέσουμε το ντρέσσιγκ, να την τοποθετήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο!
Αν πάλι η μέρα έχει τη δροσιά της, μπορούμε να την καταναλώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκέφτομαι πως τελικά της έλειπε το τυρί. Η απλά μιλάει η τυρολατρεία μου;
Ίσως, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι/ξερή μυζήθρα/πεκορίνο/παρμεζάνα ή ακόμα και κυβάκια κίτρινου τυριού να την νοστιμίζουν περισσότερο!
Την επόμενη φορά....ο καιρός εδώ, έχει ακόμα άγριες διαθέσεις για παιχνίδια!!!!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
φιλάκια πολλά, σας είπα;
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Κάθε φορά που πάω να φτιάξω κουνουπίδι ή μπρόκολο με κυνηγάνε και τα τρία παιδιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλενάδα, πού χάθηκες πάλι και μας άφησες με τα μρόκολα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουνουπίδι καλοκαιριάτικα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε χάσαμε. Κυκλοφορείς σε άλλες γειτονιές;
Καλημέρες πολλές και καλοκαιρινές.
hello σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉβη μου, εμείς πάλι από μικρά λατρεύαμε το μπρόκολο γιατί η μάμμα μου μας το έβαζε στο κινέζικο! Το κουνουπίδι έτσι κι έτσι, αφού το έκανε ψητό με ντομάτα στο φούρνο και ήμασταν τα μόνα παιδιά που δεν αγγίζαμε το ψητό της Κυριακής... :)))))
αλλά το μπρόκολο έχει τόσες καλές ιδιότητες κι ασπίδες για την υγεία, που οφείλουμε να το τιμάμε στο τραπέζι!
:)))))))))))))))))
αλλά η επόμενη συνταγή δεν θα έχει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με μπρόκολα, υπόσχομαι! :))))))))))))))
Τζάκι μου!!!!
κυκλοφορώ σε άλλες γειτονιές αλλά όχι τόσο συχνά. Έχει πέσει πολύ διάβασμα και πολύ τρέξιμο!
Καλοκαιριάτικα σε σας. Εμάς τώρα μας θυμήθηκε για τα καλά ο ήλιος και η ζέστη!!!
φιλααααααααααααααααααααααααακιααααα!!!!
bilecik
ΑπάντησηΔιαγραφήerzincan
karabük
aydın
urfa
LDH