Τις τελευταίες μέρες,
ετοίμασα λαχανικά στον ατμό, από τα οποία θέλω να παρουσιάσω μια φωτογραφία χειμερινή, αν και θα ήταν παρόμοια με τις πρόσφατες, πλυν του νυχτερινού φωτός...
Το λαχανικό που βλέπουμε είναι το baby pak choi/pok choi, που είναι ουσιαστικά κινέζικο σέσκουλο σε μορφή μπεμπέ. Εξαιρετικά θρεπτικό αφού είναι πλούσιο σε κάλλιο,ασβέστιο, καροττίνη και βιταμίνηες Β και C. Στην Ευρώπη καλλιεργείται κυρίως στην Ολλανδία (ντα!θα πείτε και θα έχετε δίκαιο)... Η γεύση του είναι γλυκόπικρη, σαν σε πολλά πράσινα χόρτα και λαχανικά.
Το ετοιμάζω στον ατμό,
Το προσθέτω σε ασιάτικη σούπα
Επίσης, είναι από τα υλικά που χρησιμοποιώ για τη γέμιση ασιάτικου μπουρεκοραβιολιού,που τα φωνάζεις και με διάφορα άλλα ονόματα.
τηγάνισα πλανταίν, μπανάνες ...μαγειρικής να τις μεταφράσω;χμ...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9H4OTDuh19JpVKB5f2pXKclVDCejl4CgFPxze4RJi1RI_h-XQpg |
Προτιμώ τις πράσινες που η γεύση μοιάζει περισσότερο με της πατάτας αλλά ο Λάβης προτιμά να τις περιμένει να ωριμάσουν για πιο γλυκοπατάτας γεύση. Γούστα!
![]() |
Τσιπς από Πράσινα Πλανταίν |
Πλαντέν βρίσκεις σε ασιάτικα,αφρικάνικα και λατινοαμερικάνικα μπακάλικα, μπορεί και σε συγκεκριμένες υπεραγορές με εξωτικά φρούτα και λαχανικά, ενώ ήδη καλλιτεργούνται και στη Μεσόγειο. Δοκιμάστε τις πρώτα τηγανητές, κι ακολούθως μπορείτε να τις προσθέσετε στο φαγητό σας αντί για πατάτες.
![]() | ||||||
Τσιπς από Ώριμα Κίτρινα Πλανταίν |
Θα μου πεις τέτοιους καιρούς, ίσως να τρώγαμε πιο ελληνικά; Εννοείται! Αλλά γιατί να μην δούμε και κάποια ξένα λαχανικά και φρούτα που ίσως να μπορούσαμε να καλλιεργούσαμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο; Η μπανάνα, το αβοκάντο, το ακτινίδιο πόσες δεκαετίες καλλιεργούνται σε Κρήτη και Κύπρο;
Η πατάτα και η ντομάτα από πότε έγιναν απαραίτητα υλικά της ελληνικής κουζίνας;
Τα βόρεια ευρωπαϊκά φρούτα εισάγονται για καλλιέργεια στην ηλιόλουστη πατρίδα μας (κι επιχορηγούνται από την Ε.Ε.).Γιατί όχι και νοστιμές περιοχών κλιματολογικά παρόμοιων με το δικό μας;ε ε ;
ΥΓ:οι φωτογραφίες των τσιπς,που βρίσκω στην Παγόχωρα είναι παρμένες από ....http://www.unidexholland.com/new/index.php?lang=en
ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΧΑΡΕΣ ΚΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ,ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ,ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΛΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!
:)))))))))))))
Το λαχανικό το έχω ξαναδεί αλλά ότι υπάρχουν τέτοιου είδους μπανάνες πρώτη φορά το ακούω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Αύγουστο!!!
Καλημέρα απο Τορόντο, εδώ ειναι πολύ συννηθισμένες αυτές οι μπανάνες τις βλέπω παντού, τις ώριμες τις βάζουν σε μπριαμ στον φούρνο ενώ τις άγουρες τις κάνουν κατσαρόλα συννήθως, έχω δει συνταγη με μπάμιες και σολομό.. !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Αυγουστο!
Ξανθή μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που παρουσίασα κάτι καινούριο τότε. :)))))))))
Αν δεν βρεις στην πόλη που ζεις,ρώτησε τα παιδιά σου,σίγουρα θα τις έχουν υπόψη τους. Στο Λονδίνο τις έχω δοκιμάσει σε λατινοαμερικάνικη καντίνα,ψητές με φασόλια και κρέας,πεντανόστιμες!
φιλιά,όμορφο Μήνα! :))))))))))))
Έρι μου,
καλημέρα στο Τορόντο!!! :))))))))
Αν επιτρέπεται σε τί εθνικότητας κουζίνες έχεις δει τις διάφορες παραλλαγές;
Με μπάμιες τις έχω φτιάξει κι εγώ, σε γκόμπο αλλά και σε ελληνικής κουζίνας μπάμιες φούρνου. Και κίτρινες και άγουρες,έχουν όντως μεγάλη διαφορά στη γεύση που δίνουν στο φαγητό.
φιλιά και καλωσόρησες!Όμορφο σου Αύγουστο! :)))))))))))
Λατινοαμερικάνικη Κουζίνα κυρίως..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια καλά μπανάκια!
Συμφωνώ απόλυτα, θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε καινούρια είδη με πολύ καλά αποτελέσματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEri μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπανάκια στην Παγόχωρα μόνο σε λίμνες και πισίνες,η θάλασσα είναι 3 ώρες μακρυά -περίπου 5 ώρες πιο κοντά από πέρσι δηλαδή-και ο καιρός δεν καλοκαιριάζει...σνιφ κλαψ
Ευχαριστώ για την πληροφορία! :))
Λατινοαμερικάνικη κουζίνα λοιπόν...νόστιμα πολύ νόστιμα! :)))))
Μαρί μου,
για αυτό λοιπόν ας κοιτάξουμε και πιο "νοτια φρούτα"από αυτά που προτείνει η Ε.Ε. που ευδοκιμούν κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
:))))))))))))))
πολλά φιλιά