Καλησπέρα! Έρχεται Σαββατοκύριακο, το δεύτερο της Άνοιξης.
Ντά, πες μας κάτι καινούριο!
Ούτε νέα ούτε καινούρια,
απλά μια Παρασκευή σαν τις άλλες...
Μια σαλάτα με 3 βασικά υλικά.
Τίποτα το ουάο, τίποτα το τρε ζολί.
Χμ... τώρα που το σκέφτομαι,
το πράσινο της ρόκας έδεσε υπέροχα με το μωβ παντζάρι,
καθώς έσμιξε η πίκρα του χορταρικού με την γλύκα του ντροπαλού βολβού...
κάπως έτσι οι τελευταίες μέρες.
Ακόμα μια σαλάτα τρικολόρα,
λιτή μα νόστιμη.
Ροκ εν Πατ
Υλικά:
4 πατάτες
2 παντζάρια
ρόκα
ελαιόλαδο
ξύδι
βασιλικός ξερός
αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμασία:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
Όταν το νερό αρχίζει τις απειλές με μεγάλες μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και αφήνουμε να βράσουν τόσο ώστε να είναι νόστιμες αλλά όχι μαλακές για πουρέ.
Πλένουμε τη ρόκα, και την βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο σαλάτας.
Κόβουμε τα παντζάρια μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο πιάτο μαζί με τη ρόκα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, στραγγίζουμε τις πατάτες από το βραστό νερό και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ξερό βασιλικό. Τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε ξύδι κι αλάτι. Ανακατεύουμε και βουαλά ένα νηστήστιμο μιάμι μιαμ!
Ως συνοδευτική σαλάτα ή δείπνο.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Βάλε μια μεριδούλα και για μένα καθότι φαν των σαλατών γενικώς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η σαλάτα. Και εμείς φαν της σαλάτας οπότε θα δοκιμαστεί σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Τρε ζολί παρουσίαση όμως!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
και εγώ της σαλάτας αλλά δεν είμαι σίγουρη για το παντζάρι, δεν μου πολυαρέσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ είμαι κι εγώ ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε καμιά μεριδούλααααααα :)))))))))))))
Φαίνεται υπέροχη!!! και με μπόλικο βαλσάμικο θα είναι σούπερ!!Καλό απόγευμα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια η σαλατα και μου αρεσει πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή