Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Σπαράγγια με Μανιτάρια Ευρώπη κι Ασία


Σπαράγγια με Μανιτάρια

Ένα απλό πιάτο χωρίς φωτογραφία σήμερα. Κυρίως ή συνοδευτικό. Ό,τι θέλουμε.

Το έφτιαξα την Κυριακή μαζί με μπριζόλες χοιρινές.

Φρέσκα πράσινα σπαράγγια,λεπτεπίλεπτα και τρυφερά, από τοπικό μικροπαραγωγό.
Μεγάλα μανιτάρια,
ελάχιστο ελαιόλαδο,
αλάτι,βασιλικός,φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και...
παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο ή κάποιο άλλο σκληρό και πικάντικο τυρί που αγαπάμε.

Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες.Ακολούθως κόβουμε τα σπαράγγια σε δύο μέρη.
Χωρίζουμε σε δύο ομάδες,άνω και κάτω μέρος. Το κάτω μέρος θα μπει πρώτο στο τηγάνι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή στο wok σοτάρουμε το κάτω μέρος των σπαραγγιών. Μόλις μαρανθούν,προσθέτουμε το άνω μέρος και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε ξερό βασιλικό. Μετά από μερικά λεπτά,η πράσινη τηγανιά μας είναι έτοιμη.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι η σαλάτα να αγκαλιαστεί από το τριμμένο τυρί.

Σερβίρουμε.

Μιάμ!

Αν δεν θέλουμε τυρί στο πιάτο μας:
Μπορούμε να δώσουμε μια ασιάτικη νότα στη σαλάτα, με σόγια σος ή μίσο.
Στην αρχή αρχή,αναμιγνύουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και σόγια σοςή μίσο, μαζί με ελάχιστο κάρρυ και σκόρδο,
και σιγά σιγά προσθέτουμε τα σπαράγγια (κάτω και άνω μέρος) και τα μανιτάρια.Δεν ξεχνάμε το μαύρο πιπέτι και τον βασιλικό!
Σε αυτή την έκδοση βέβαια τα μανιτάρια μας μπορούνε να είναι και ασιάτικης καταγωγής.
Πασπαλίζουμε προεραιτικά με ελάχιστο σησάμι πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μιάμι μιαμ! :)

12 σχόλια:

  1. Δεν χρειαζόμαστε φωτογραφία!
    Το καταλάβαμε το πιάτο σου!
    Και είναι μιαμ μιαμ!!!
    Ενδιαφέρουσα και η ασιατική νότα!
    Φιλιά Μωβούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Έλενα μου, ευχαριστώ!
      Ξέχασα να το φωτογραφίσω και ήταν πανέμορφο! :/// :)

      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Ο συνδυασμός των δύο αυτών λαχανικών είναι κάτι που νομίζω δεν έχω ξαναδεί αλλού, αλλά αφού το λες εσύ, γιατί όχι?
    Η εξωτική εκδοχή με το σουσάμι μου άρεσε λίγο περισσότερο και για χοιρινό κρέας αποτελεί ωραιότατο συνοδευτικό!
    Την καλημέρα μου Μωβ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτεινή μου, ξέρεις ότι υπάρχει σπέσιαλ μπακάλικο στη Χιλή με το όνομα σου; Μόλις το ανακάλυψα στο Φουμπου! :)))))))))))))))))
      Ο συνδιασμός μανιταριών σπαραγγιών είναι αρκετά δημοφιλής,ο παπάς μου κάποτε μου είπε ότι πρόκειται για πολύ υγιεινό συνδιασμό κι ολοκληρωμένο,ελπίζω να ισχύει!
      Αν έχεις μάλιστα σόγια σος με μανιτάρι,χρησιμοποίησε αυτή αντί την "απλή".

      Όμορφη σου Τρίτη,Σκοτεινούλα μου!
      φιλιά

      Διαγραφή
    2. "παπάς" = "μπαμπάς" στην κυπριακή διάλεκτο
      :))))))))))))

      Διαγραφή
  3. Thalassamov, δεν έχω ξανακούσει για ένα τέτοιο συνδυασμό αν και φαίνεται θρεπτικός με τα δύο αυτά καλά λαχανικά. Μια δοκιμή αξίζει και στις δύο εκδοχές που μας προτείνεις.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, ελπίζω να σου αρέσει!
      Θρεπτική "σαλάτα" είναι σίγουρα,και τώρα που τελειώνει η εποχή των σπαραγγιών,αρκετά φθηνή.

      Καλό βράδυ και σε σένα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα !!!
    Θρεπτικότατη σαλατίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. It's not my aim to be a ballbreaker, but I just think you can write better than this. More content would be good.

    Also visit my homepage: fast payday advance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I peгsonally didn't spend too long on this, but it's cleаrly
    worth doing.

    My site; http://Www.Nycpedia.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Today's challenge - college work...got to..get some done....

    Also visit my homepage; bad credit fast cash loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Toԁаy's challenge - University revision...must....do some....

    My web-site: Fast Payout Loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή