Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Σάλτσα Ντομάτας - Παραλλαγές

Σε αυτό το ποστ δεν θα γράψω τη συνταγή με τον παραδοσιακό τρόπο, υλικά εκτέλεση κλπ!
Εξάλλου είναι αχρείαστο!
Οκ!

Μ α ν ι τ ά ρ ι α
Μια νόστιμη παραλλαγή της Μπολονέζ!
Σε αυτήν την περίπτωση, φτιάχνουμε κανονικά τη βασική σάλτσα ντομάτας και μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια, που έχουμε ξεφλουρίσει και κόψει σε ροδέλες! Συνήθως 4 μεγάλα μανιτάρια αρκούν! Αν έχουμε μικρότερα, τότε 6 φτάνουν!

Π ι π ε ρ ι ά
Αν μας αρέσουν οι πιπεριές, κόκκινες, πράσινες, κίτρινες...
Κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά και την τσιγαρίζουμε παρέα με το κρεμμύδι, πριν μπει η ντομάτα στο τηγάνι!
Κατά τα άλλα, ακολουθούμε την βασική συνταγή ντομάτας!

Ε Λ Ι Ε Σ
Μια χούφτα ελιές συνήθως αρκεί...
Αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε σε ροδέλες।
Πολύ βολικές είναι οι πράσινες ελιές στο μπουκάλι που είναι ήδη καθαρισμένες και έτοιμες να κοπούν σε ροδέλες!
Φτιάχνουμε την βασική σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τις ελίτσες μας μαζί με τον μαϊντανό!

Μ ε λ ι τ ζ ά ν ε ς
Ακόμα μια παραλλαγή της Μπολονέζ, πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους χορτοφάγους:
Κόβουμε την μελιτζάνα μας σε μεγάλους κύβους
Ανεβάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη φωτιά
προσθέτουμε ΛΙΓΟ λάδι και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα μας καλά αλλά όχι να την κάψουμε!
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό και το κρεμμύδι
και ακολουθούμε και πάλι την συνταγή για βασική σάλτσα ντομάτας।
Στη μελιτζάνα ταιριάζει πολύ το κύμινο!
Είναι ιδανική σάλτσα τόσο για μακαρόνια όσο και για ρύζι ή πουργούρι, που θα σερβίρουμε παρέα με γιαουρτάκι!

Φ Ε Τ Α

Ναι, φέτα!

Φτιάχνουμε την βασική σάλτσα ντομάτας, όμως όταν πριν ακόμα προσθέσουμε τον μαϊντανό, θα ρίξουμε στη σάλτσα μας λίγο τυρί φέτα ή κάποιο άλλο λευκό τυρί με την ίδια υφή, που προηγουμένως θα έχουμε λιώσει με το πηρούνι।

Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα και συχνότερα μέχρι να διαλυθεί τελειώς στην σάλτσα ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι ή να μας κολλήσει।

Αυτά τα μιαμ με σάλτσα ντομάτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου