Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Σάλτσα τυριών




Σειρά για τα ζυμαρικά μας έχει η λευκή σάλτσα τυριών।



Συνδιάζεται υπέροχα με τορτελίνι, ραβιόλια, απλά μακαρόνια και φυσικά φιλέτο κοτόπουλο ή μανιτάρια ή ακόμα διάφορα πράσινα λαχανικά που ψήσαμε στον ατμό, όπως το μπρόκκολο, το κουνουπίδι (ξέρω ότι είναι λευκό αλλά ταιριάζει!), σπανάκι, βρυξελλάκια κλπ...









Λευκή Λατρεία






Υλικά:



Επιλογή από διάφορα τυριά της αρεσκείας μας πχ Ροκφόρ, Φέτα, Μυζήθρα, Ανθότυρο, Κεφαλοτύρι, Ένταμ κλπ


λίγες κουταλιές τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφια) ή φρέσκα κρέμα γάλακτος


μισό ποτήρι λευκο κρασί


Αλάτι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι ή βασιλικό




Εκτέλεση:


Τρίβουμε τα τυριά μας και τα αναμιγνύουμε


Η επιλογή των τυριών είναι καθαρά υποκειμενική όμως καλύτερα να προτιμήσουμε κάποια μαλακά τυριά, που λιώνουν εύκολα αλλα δεν κολλάνε.


Προσωπικά, επιμένω λίγο ελληνικά όμως αν στο ψυγείο έχουμε τσένταρ ή ακόμα τριγωνάκια, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, έτσι;


...


Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα βαθύ κατσαρολάκι στη φωτιά.


Όταν ζεσταθεί χύνουμε το κρασί και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο.


Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να διαλυθούν τελείως.


Ακολούθως προσθέτουμε τη φρέσκα κρέμα γάλακτος ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.


Σειρά έχει το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ο ξηρός βασιλικός ή το ξηρό θυμάρι.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει ανακατεύουντας μια κάθε τόσο, ώστε να μην φουσκώσει η σάλτσα και να χυθεί.




Είναι έτοιμη για σερβίρισμα σε μακαρόνια ή σε λαχανικά ή ακόμα και σε φιλέτο κοτόπουλο.




Φυσικά, στην ίδια τη σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια ή bacon ή μπρόκολο. Ή και όλα τα τρία μαζί!




Τσιζ μαμιάμ!



:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου