Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Καρμπονάρα κλασσική.


Η κλασσική συνταγή για την καρμπονάρα που ξετρελλαίνει τους πάντες!








Κλασσική Καρμπονάρα




Υλικά για 4 άτομα:


1 πακέτο μακαρόνια


2 αυγά


bacon


1 κρεμμύδι


1/4 λ φρέσκα κρέμα γάλακτος


ψιλοκομμένος μαϊντανός


1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο


αλάτι, πιπέρι


τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας




Εκτέλεση:



Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό για τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια όταν το νερό βράσει κι αρχίζει να κάνει μπουμπουλήθρες...μπλουμ! Όταν ψηθούν τα μακαρόνια, αφαιρούμε το καυτό νερό.


Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγανάκι στη φωτιά.


Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό. Κόβουμε το bacon μας σε κομματάκια και σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.


Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο κι αμέσως το κρεμμύδι και το bacon. Σοτάρουμε και στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.


Έτοιμα και τα μακαρόνια και η ¨τηγανιά μας".


Τα στραγγισμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα περιμένουν να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρώτα δίνουμε στα μακαρόνια την τηγανιά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά ενώ προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγα, προσέχοντας να μην "κόψουν".


Προσθέτουμε το τριμμένο μας τυρί.


Τέλος πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.



Στην κλασσική συνταγή, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε μανιτάρια, ζαμπόν ή κάποιο άλλο αλλαντικό.


Και φυσικά ... να αφαιρέσουμε την κρέμα γάλακτος. Εντάξει, τότε θα είναι καρμπονάρα ιμιτασιόν αλλά... για να την αφαιρούμε κάτι ξέρουμε....


Καλά μας μιάμ, είπαμε;


:))))))))))))))))))))))))))))




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου