Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Σούπα Μανιταριών


Εδώ ο ήλιος μας λέει ακόμα "πριτς"... έχει κρυφτεί καλά πίσω από τα χιονισμένα σύννεφα. Οι νύχτες με τις θερμοκρασίες αρκετά κάτω του 0 απαιτούν κάτι ζεστό.

Σούπα λοιπόν!

Για όσους αγαπάνε τα μανιτάρια.


Σούπα μανιταριών


Υλικά:

15-20 μανιτάρια

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κρεμμυδάκι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

λίγα φύλλα φρέσκος βασιλικός

λίγο τυρί κρέμα ή λίγη φρέσκα κρέμα γάλακτος (προαιρετικό)

λίγο αλεύρι

αλάτι, μαύρο πιπέρι, λευκό πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε πολύ μικρά κομματάκια εκτός από 2 που τα κόβουμε σε μεγάλες φέτες.

Από τα πολύ μικρά κομματάκια, παίρνουμε περίπου τη μισή ποσότητα και την πολτοποιούμε στο μίξερ.

Τρίβουμε το κρεμμύδι μας και λιώνουμε το φρέσκο βασιλικό.

Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια- τα λιωμένα και τα μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί, σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά αλεύρι και την χτυπάμε με με λίγο νερό σε ένα φλιτζάνι.

Ρίχνουμε αυτό το αλευρόνερο στην κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και κύβο λαχανικών.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον λιωμένο βασιλικό.

Αφήνουμε τη σούπα να πάρει τη βράση της και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και τις μεγάλες φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας πάντα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα μας να δέσει.


Σημ: Για τις σούπες χρησιμοποιώ πάντα σύρμα για το ανακάτεμα και όχι κουτάλι.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα λεπτά πριν το τέλος και μερικά μπουκετάκια μπρόκκολο.



Σερβίρεται ζεστή με λίγο τρυμμένο τυρί και ψωμάκι.


Γαρνίρουμε με 2 φυλλαράκια βασιλικό.


1 σχόλιο:

  1. Сould do ωith readin some more stuff on this -
    аnу aԁvice covегing anуthing
    I might read οr what forums I might join?

    Feel free to surf to my homеpage: Long Term money loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή