Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008

Θαλασσινή μακαρονάδα


Αυτή η μακαρονάδα θαλασσινών είναι ένα από τα αγαπημένα φοιτητικά φαγητά σε μέρες νηστείας...


Θαλασσινή μακαρονάδα


Υλικά:

Μακαρόνια πέννες ή σπιράλ

Θαλασσινά- εγώ αγοράζω ένα πακέτο γαρίδες και ένα πακέτο με διάφορα κατεψυγμένα θαλασσινά

Κρεμμύδι

Καρόττο

Σέλινο χοντρό

Πιπεριά πράσινη

Ελαιόλαδο

Λίγη μουστάρδα

Ξύδι ή λεμόνι (προεραιτικό)

Μαϊντανός

Ρίγανη, Βασιλικός, Αλάτι, Πιπέρι


Παρασκευή:

Πλένουμε τα θαλασσινά.

Τοποθετούμε δύο κατσαρόλες με νερό, στη φωτιά.

Στην μια, θα βράσουμε τα μακαρόνια μας, στην άλλη τα θαλασσινά.

Μετά το βράσιμο, πλένουμε ξανά τα θαλασσινά.

Κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά μας.

Μόλις βράσουνε τα μακαρόνια, τα αφαιρούμε από το ζεστό νερό, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και τέλος, αφαιρούμε και το κρύο νερό. Τα προτιμούμε αλ ντέντε, έτσι;!!! :)


Για το ντρέσσιγκ μας: Στο μίξερ κτυπάμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το ξύδι, λίγο σκόρδο αν θέλουμε, και 1 κουταλιά νερό.


Αναμιγνύουμε σε μια μεγάλη κούπα, τα θαλασσινά, τα μακαρόνια και τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τέλος το ντρέσσιγνκ. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, αλατοπιπερώνουμε ακόμα μια φορά, αν χρειάζεται δηλαδή.


Έτοιμη και η θαλασσινή μας μακαρονάδα!


Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε μαγιονέζα στο ντρέσσινγκ ή κάποιο άλλο υλικό που μας αρέσει ιδιαίτερα...

:))))))))))))))))))))))))))))))


" Καλή Όρεξη" είπαμε;



2 σχόλια: