Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008

Σούπα Ντομάτας


Εδώ που είμαι ο χειμώνας επανήλθε δριμύτερος!

Απόψε λοιπόν ετοίμασα στα γρήγορα μια Ντοματόσουπα. Καθόλου δύσκολη μα εύγευστη!

Η αλήθεια είναι ότι έκανα μια μικρή κουζινική επένδυση με την αγορά του μικρού πολυμίξερ. Τώρα μπορώ να ψιλοκόβω στο άψε σβήσε βότανα, το κρεμμύδι, να πολτοποιώ τις ντομάτες και άλλα λαχανικά ή φρούτα... Σταματώ διότι άρχισα να διαβάζομαι σαν διαφήμιση πολυμίξερ και λίγο νοικοκυρά, που δεν είμαι...


Σούπα Ντομάτας


Υλικά:

2 μεγάλες ντομάτες, ζουμερές

λίγη πάστα ντομάτας

τυρί φέτα

3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή:

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες.

Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να μοιάζει με αραιή σάλτσα ντομάτας.

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Στο πολυμίξερ πάλι, πολτοποιούμε την φέτα με τον βασιλικό και 1-2 κουταλιές νερό.

Όταν η σούπα αρχίσει να παίρνει την βράση της, προσθέτουμε το μίγμα της φέτας/βασιλικού και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το δέσιμο της σούπας και να μην κολυμπάνε κομματάκια της φέτας μας... Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε από την αρχή, σύρμα αντί για κουτάλι, για το ανακάτεμα.

Αλατοπιπερώνουμε ξανά αν χρειαστεί.

Καμιά φορά προσθέτω και 3-4 κουταλιές βότκας... Αλλά στις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα!

Προσθέτουμε στο τέλος αν θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο.

Και γαρνίρουμε με φύλλα βασλικού, αν θέλουμε.

Και γιατί όχι; Κρουτόνς, που φτιαξαμε φυσικά μόνοι μας..


Αντί για φέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο τυρί, της ίδιας υφής όμως... Υφή λέγεται; Κάπως έτσι...


Πολύ ζεστό μιαμ πάντως...

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου