Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Μερικοί το προτιμούν καυτό και μαύρο!


Όπως λέει και η επικεφαλίδα μερικοί το προτιμούν καυτό και μαύρο! Τί πιο τέλειος συνδιασμός από την Μαύρη Σοκολάτα με Τσίλι, λοιπόν;

Όχι για γλυκό! Nope nope nope!

Για σάλτσα στο φιλετάκι μας, καλέ!

Ναι, καλά το έγραψα! :))))))))))))))))))))))))


Φιλί σοκολάτας

Υλικά:

Κόκκινη Πιπεριά

Λίγο κρασί κόκκινο, ξηρό ή ημίγλυκο

Μια κουταλιά Μαυροδάφνη ή Κουμανταρία

Σοκολάτα με Τσίλι (δύο μικρά κομμάτια, μια κουταλιά)

Ρίγανη, Πιπέρι Μαύρο, Πιπέρο Κόκκινο

Αλάτι, Πιπέρι


Χορός:
Κόβουμε τη μισή πιπεριά σε κυβάκια.

Στο τηγάνι, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, την πιπεριά σε κυβάκια.

Πολτοποιούμε την υπόλοιπη πιπεριά μαζί με τη σοκολάτα.

Προσθέτουμε τον πολτό στο βραστό πια μίγμα κρασιού/πιπεριάς και ανακατεύουμε γρήγορα.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίγανη και

τέλος προσθέτουμε την κουταλιά Μαυροδάφνη, ανακατεύοντας πάντα πολύ γρήγορα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.

Αν θέλετε να προσθέσετε αλεύρι για να δέσει, προτιμήστε το ολικής αλέσεως.

Καλύτερα όμως να το αποφεύγουμε εντελώς.

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο στο τέλος τέλος.

Μια φορά πρόσθεσα και κρέμα γάλακτος. Προσωπικά μου βγήκε μπλιαξ με την κρέμα στους φίλους μου όμως βγήκε μιαμ! Μπορεί να πεινούσαν, δεν θυμάμαι...


Σίγουρα όμως
Συνδιάζεται υπέροχα με χοιρινό και βοδινό κρέας.

Σερβίρουμε το φιλέτο κρέας στο πιάτο, προσθέτουμε την σάλτσα μας και γαρνίρουμε με τριμμένη μαύρη σοκολάτα τσίλι.


Μπορούμε να γαρνίρουμε και με χοντρό μαύρο πιπέρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου