Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Σπαγγέτι Γαριδάκια



Χθες είχαμε λίγα σπαράγγια, ένα μεγάλο πακέτο γαρίδες...
Και σπαγγέτι...
Μαντέψτε τον συνδιασμό! :)))))))))))))))))))))))))




Σπαγγέτι γαρίδες


Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι

50ο γρ γαρίδες

10 σπαράγγια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

ελαιόλαδο

ρίγανη, βασιλικό, μαύρο πιπέρι, αλάτι

λίγο βούτυρο (με βότανα ή σκορδοβούτυρο καλύτερα)

2-3 κουταλιές ντοματοχυμό (ή 1 τριμμένη ντομάτα)




Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε, αφαιρούμε τις ουρίτσες.

Παράλληλα βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσουμε τα σπαράγγια και τα σπαγγέτι.

Τοποθετούμε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 4 - 5 λεπτά. Βγάζουμε τα σπαράγγια από το νερό και βάζουμε τα μακαρόνια.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε 3 μέρη.

Το τηγάνι είναι ζεστό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις γαρίδες και τα σπαράγγια.

Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγες κουταλιές νερό, ώστε να δώσουν λίγη (πολύ λίγη όμως) σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίγανη, βασιλικό, ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά

και όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ στεγνό το φαγητό, προσθέτουμε ακόμα λίγες κουταλιές νερό.

Αν χρειάζεται, δίνουμε κι άλλα μπαχαρικά ή βότανα.




Πολύ νόστιμη και σχετικά ελαφριά μακαρονάδα!
Οι φωτογραφίες είναι παραπλανητικές! :ρ αφού είναι από το ίντερνετ!
Δεν είχαμε τόση πολλή σάλτσα ντομάτας στο αποτέλεσμα μας για αυτό και σοτάραμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Το χρώμα που πήραν από την σάλτσα ήταν σε μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του πορτοκαλί.
Μην βάλετε πολλή ντομάτα, ακολουθήστε τη συνταγή που έγραψα αν θέλετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σοταρίσματος και όχι μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας.
:)))))))))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου