Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Βεατρίκη, πέτα το ρύζι!

Επειδή παρατήρησα πόσο αγαπάτε όλοι τα σπαράγγια, είπα να σπαράξει λίγο η δέσμη που έχω στο ψυγείο! :))))))))))



Με αυτοϋπερασπίζομαι και σας πληροφορώ ότι δεν φταίω εγώ αλλά η εποχή τους! Αφού όπου γυρίσεις το κεφάλι, βλέπεις κλώνους της Βεατρίκης από την Φρουτοπία! ... Και δεν την πολυπήγαινα την Βεατρίκη, νομίζω...



Άρχισε και η σοβαρή νηστεία, τί να μαγειρέψουμε; όσπρια; Δεν έχω χρόνο...ίσως για φακές αλλά αυτές θα πάρουν σειρά μετά την Τετάρτη...



Ανοίγω το ψυγείο: Σπαράγγια, Σπαράγγια, μανιτάρια, τυρί, γιαούρτι, πορτοκαλοχυμός... αυτά, βασικά!



Ρυζότο με σπαράγγια λοιπόν και σουτ απ΄την αρχή!



Είμαι και λίγο θυμωμένη που δεν είχε Υπέροχα Πλάσματα την περασμένη Δευτέρα....άσχετο αλλά είπα να σας το εξομολογηθώ...Πουθενά στο ίντερνετ, μια ολόκληρη βδομάδα δεν βρήκαμε το καινούριο επεισόδιο! Και τελικά, όντως, δεν υπήρξε καν στην τηλεόραση...κλαψ, σνιφ... πάμε να ρυζώσουμε τις Βεατρίκες μας...





Βεατρίκη πέτα το ρύζι!



Υλικά:



5-6 σπαράγγια πράσινα



1 ποτήρι ρύζι (για ριζότο ή κάποιο άλλο είδος )



λίγο ελαιόλαδο



φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος



λίγο τυρί (εεεεε, όχι και τόσο νηστίσιμο, πειράζει;) τριμμένο



αλάτι, πιπέρι μαύρο, ξερός βασιλικός



λίγος ζωμός λαχανικών





Εκτέλεση:



Καθαρίζουμε τις Βεατρίκες, πλένοντας τις και αφερώντας τη βάση και τις επίμονες ίνες.



Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες... περίπου 10 ροδέλες ανά σπαράγγι...



Την μύτη/ κορφή της κάθε Βεατρίκης όμως, την αφήνουμε άθικτη!



Βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη φωτιά.



Τοποθετούμε λίγο νερό και όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τις ροδέλες από τα σπαράγγια, μαζί και τις κορφές, τις οποίες όμως θα βγάλουμε μετά από 2 λεπτά, αφού μαλακώνουν πολύ πιο γρήγορα από το υπόλοιπο μέρος του λαχανικού.



Στη συνέχεια προσθέτουμε κι άλλο νερό στο τηγάνι, ένα κυβάκι ζωμό λαχανικών ( ή 1 κουτάλι), και το ρύζι μας.



Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό.



Ταυτόχρονα, τρίβουμε το κίτρινο τυρί, ψιλοκόβουμε τον φρέσκο άνηθο



και περιμένουμε...



Όταν το ρύζι κοντεύει να ψηθεί, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο νερό.



Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, προσθέτουμε τον περισσότερο άνηθο, το τυρί, τον βασιλικό και φυσικά το ελαιόλαδο...

...και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, προσέχοντας να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά καλύτερα, ώστε να έχουμε την ησυχία μας!



Κλείνουμε τη φωτιά, μόλις αντιληφθούμε ότι έχει απορροφηθεί όλο το νερό και το ρυζότο μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τις κορφές από τα σπαράγγια, που αφαιρέσαμε προηγουμένως, και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό...



πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο άνηθο! (και λίγη παρμεζάνα, ξερή αναρή ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί)



:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



Η Βεατρίκη ήταν η μία από τους προδότες ή αγαπούσε το Κολοκυθάκι;



Ξέχασα...



Είναι μία, μόνο μία!



Δεν υπάρχει άλλη, καμία!



ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ!!



(πάω να δω τι υπάρχει στο http://www.greek-movies.com/ διότι παρασχολήθηκα με τις πέτρες, σήμερα!)



Άμαν θέλουμε, φυσικά!



Στη συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο, τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, σκόρδο...και ν' αντικαταστήσουμε λίγο από το νερό με λευκό κρασί!









2 σχόλια:

  1. Το τι έχω γουστάρει που ανακάλυψα αυτό το μπλοκ δε λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλενάδα μου γλυκειά,
    μόλις με έκανες ντομάτα κόκκινη και ζουμερή!
    :)))))))))))))))))

    Καλημέρα σου Όμορφη!!!!

    φιλάαααααααακια σου πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή