Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Κρέμα Μολτέζα



Στα γενέθλειά μου έφτιαξα ένα γλυκό εξπεριμεντάλ, απλό αλλά πολύ μιάμι!
Στην αρχή, με ρωτούσαν πως το έφτιαξα, σταυροκοπιούνταν, με κοιτούσαν περίεργα και με δυσκολία έβαζαν το πρώτο κουταλάκι στο στόμα.

Τελικά τους ενθουσίασε και όλοι οι καλοφαγάδες μάγειρες της φάμιλι ν φριεντς, ρωτούσαν τη συνταγή!

Έτσι είπα να το γράψω και στην μωβ κουζίνα, αν θέλετε να το δοκιμάσετε και να μου πείτε τις εντυπώσεις (ωραίες κι άσχημες) σας!



Κρέμα Μολτέζα

Υλικά:
3 κουτιά φρέσκα κρέμα
1 μεγάλο κουτί μασκαρπόνε
2 κουτιά maltesers
1 μεγάλη μαρέγκα (ή 3 ασπράδια,ζάχαρη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού)
1 γερή δόση ουίσκι
2 φακελάκια βανίλια
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
λίγες κουταλιές ροδόνερο

Ετοιμασία:

Αν θα ετοιμάσουμε τη μαρέγκα, θα χρειαστούμε 3 ασπράδια, σχεδόν μια κούπα ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, θα χτυπήσουμε τα ασπράδια με το μίξερ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και λίγη λίγη τη ζάχαρη। Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σφίξει αρκετά-αναποδογυρίζοντας την κούπα, δεν χύνεται τίποτα στο κεφάλι μας ή στο πάτωμα! Ακολούθως, την ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Αλλιώς, μπορούμε να αγοράσουμε μια μεγάλη μαρέγκα από το ζαχαροπλαστείο.

Στη συνέχεια θα βάλουμε τη μασκαρπόνε σε μια μεγάλη κούπα, χτυπώντας την με το σύρμα σιγά σιγά ενώ αν η πυκνή αυτή κρέμα μας κάνει τη δύσκολη, προσθέτουμε λίγο γάλα.
Όταν "ξεπήξει", προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα, λίγη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το ροδόνερο και το ουίσκι, συνεχίζοντας να κτυπάμε το μίγμα με το σύρμα.
Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε το ταψί, στο οποίο θα σερβίρουμε το γλυκό μας, και τοποθετούμε τις σοκολατίτσες (μολτίζερς) και την μαρέγκα, σπασμένη σε κομμάτια.

Από πάνω χύνουμε το κρεμώδες μίγμα μας, φροντίζοντας να αναμιχθεί η κρέμα με τη μαρέγκα και τις maltesers.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε με nescafe espresso, κακάο ή καρύδια.

Αυτή την πρώτη φορά που το έφτιαξα, δεν πρόσθεσα ζάχαρη άχνη στην κρέμα διότι θεώρησα ότι υπήρχε αρκετή "γλύκα" στις σοκολατίτσες και στη μαρέγκα.
Προσωπικά, η έλλειψη γλύκας στην κρέμα, δεν με δυσαρέστησε αλλά για όσους αρέσκονται σε πολύ πολύ γλυκές γεύσεις, τότε καλύτερα να προσθέσουν λίγες κουταλιές άχνης στο μίγμα κρέμας.

Κουτάλια έτοιμα και μιαααααααααααααααααααααααααααμσλουουουουουρπ!!!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μωβένια ...
    Πραγματικά ακούγεται πολυ νόστιμη η συνταγή σου και είμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή (ελπίζω σύντομα) να την δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σίγουρα θα το δοκιμάσω... μμμμ... και είμαι και λιχούδω!!!!!!!!!! μιαμ μιαμ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. theiko blog!
    etsi bravo... dwse ta fwta k s emas pou den exoume idea kata pou peftei h kouzina mesa sto spiti mas :)

    filia ek viennis

    ΑπάντησηΔιαγραφή