Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Τσα!

Τσά!
Ότι λατρεύω τη μαγειρική, δεν κρύβεται έτσι;
Ότι έχω κουραστεί να ανοίγω την τηλεόραση και να πέφτω σε εκπομπές με θέμα το φαγητό, φαίνεται; Αν όχι...ουψ!
Καταρχάς είμαι κοριτσάκι που χαίρεται τη φαντασία του αφού αυτή η τελευταία ανήκει σε ένα περιβόλι ελευθερίας από τα λίγα που μας αφήσανε οι Μεγάλοι και οι Μυστικοί Λίγοι,
χμ...
Όταν λέω ότι κουράστηκα από φαγητοεκπομπές, δεν εννοώ την εκπομπή του Μαμαλάκη, προς Θεού!!! Αυτή η τελευταία είναι μπουκιά, ταξίδι κι απόλαυση! Γενικά οι παραδοσιακές εκπομπές μαγειρικής είναι καλές για να σου δώσουν μια βάση για πειραματισμό, να δοκιμάσεις τις αισθήσεις και τις παραισθήσεις που χρειάζονται για δημιουργική κουζίνα!
Όμως εδώ ο κόσμος το έχει παραξηλώσει: Υπάρχει εκπομπή καθημερινή - παιχνίδι ριάλιτι κατά κάποιο τρόπο, που ονομάζεται Το Τέλειο Δείπνο; Υπάρχει φυσικά και η σελέμπριτι βέρσιον του, με το όνομα Το τέλειο Δείπνο των Σταρ.
Και μετά; Διαγωνισμοί μαγειρικής λάιβ, με θνητούς, σταρς και διάσημους σεφ. Εκπομπές που ένας διάσημος σεφ κάνει περιοδία στη χώρα και βοηθάει τα εστιατόρεια να ορθοποδήσουν. Μια άλλη, όπου μια ομάδα σεφ, κάνει τουρνέ βοηθώντας οικογένειες να μάθουν να μαγειρεύουν. Εκπομπή, με διαγωνισμό ανάμεσα στην αγορά φαστφουντ και στην ετοιμασία δείπνου στο σπίτι. Μιλάμε για πανικό!!!! ΕΛΕΟΣ!!!
...
Έχουν μπει για τα καλά στην κουζίνα μας όλοι αυτοί οι κύριοι. Καθοδηγούν την αγορά τροφίμων, εισάγουν καινούρια προϊόντα, κλέβουν την μαγειρική μας φαντασία.
Για παράδειγμα χθες παρακολούθησα για πέντε λεπτά την παρασκευή παγωτού βανίλιας, όπου χρησιμοποίησαν αντί για την κλασσική βανίλια, κάτι φασολοειδή που ονομάζονται targa beans αν θυμάμαι καλά. Για τους κύριους, εκτός από εξαιρετική γεύση, τα φασόλια αυτά έχουν διάφορες άλλες... ενέργειες, αφού η βιολογική παραγωγή Βιάγκρα φτιάχνεται από αυτά τα φασολοειδή. Παρακολούθησα για πέντε λεπτά και σήμερα ξύπνησα και ήθελα αντί για καφέ, παγωτό βανίλιας και βάφλες! Τα νεύρα μου!!!
Τέσπα, ήπια τον καφέ μου, έκανα ντελίτ την σκέψη παγωτού βανίλιας και μου πέρασε.
.....
Την Κυριακή θα προσπαθήσω να φτιάξω παραδοσιακό (λέμε τώρα) τραπέζι για κάτι φίλους.
Σκέφτομαι να εγκαινιάσω τον καινούριο φούρνο με ψητό (τί πρωτότυπο!) και πατάτες.
Να κάνω ένα πουργούρι (πλιγούρι)
και μελιτζάνες με ντοματάκια.
Γιαούρτι.
Σπανακοπιτάκια.
Και Γλυκό!
Δεν αρκεί για 6 άτομα;
εεε;;;;
Κάποια άλλη ιδέα;
Περιμένω!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

1 σχόλιο: