Ήρθε το φθινόπωρο με χρυσά φυλλαράκια και μπρονζέ απογεύματα!!! Είμαι αααααααααααπ χάι και χαρούμενη!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Στο προηγούμενο ποστ, μεταξύ μουρμούρας και γκρίνιας ανέφερα και το μικρό τραπέζι που ήθελα να κάνω για κάποιους φίλους, ξένους।
Στο προηγούμενο ποστ, μεταξύ μουρμούρας και γκρίνιας ανέφερα και το μικρό τραπέζι που ήθελα να κάνω για κάποιους φίλους, ξένους।
Ε το λοιπόν, το φαγητό ήταν θαυμάσιο αλλά σταματώ εδώ διότι η περιαυτολογία δεν είναι καλό προσόν, ειδικά για κάποιον που ακόμα μαθαίνει,τραλαλαλαά! :))))))))))
Είχαμε: σαλάτα, αρνάκι ψητό, πατάτες στο φούρνο, πουργούρι, μελιτζάνες με ντοματάκια, γιαούρτι βεβαίως βεβαίως (αυτό είναι πολύ κυπριακό, έτσι; ) και τέλος καφέ με γλυκό, που δεν ήταν καθόλου ελληνικό αλλά δεν πειράζει! Έφτιαξα τυραμισού σε βάση brownies॥
Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, θα αφαιρέσου
Αρνάκι ψητό
Υλικά:
αρνάκι
αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος αλεσμένος, θυμάρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο λευκό κρασί
Προετοιμασία:
Τη νύχτα πριν το ψήσιμο, είναι ιδέα μιαμ, να προετοιμάσουμε το κρεατάκι μας...
Να φτιάξουμε μια "αλοιφή" από αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κόλιανδρο, ελαιόλαδο και λευκό κρασί, με την οποία θα κάνουμε ένα καλό μασάζ στο κρέας.
Ακολούθως, τοποθετούμε το κρέας σε μια λεκάνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να σμίξουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές...έχω την εντύπωση ότι το κρασί έσβησε για τα καλά την τυπική αρνίσια μυρωδιά...
Πριν το ψήσιμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στο μάξιμουμ, και όταν φτάσει στην σωστή "ζέση", βάζουμε το κρέας μας στο ταψί, το καλύπτουμε και σλουουουρπ για τον φούρνο! Ψήνουμε σε μάξιμουμ θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά στους 180 για άλλη μία ώρα, περίπου...ανάλογα αν θέλουμε το κρέας λίγο ροζ ή καλά καλά ψημένο!
με το καπάκι του ταψιού ή το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει...Μου αρέσει να κόβω το κρέας σε φέτες και πριν το σερβίρισμα να το περιχύσω με την σως που δημιουργήθηκε στο ταψί...
Αυτά! :)))))))))))))))))))))))
πάμε για πατάτες τώρα...
Πατάτες φούρνου
Υλικά:
πατάτες
κρεμμύδια
σκόρδο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λάδι
Προετοιμασία:
Κλασσικά, μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες όπως μας αρέσει, αφού τις καθαρίσουμε βεβαίως βεβαίως, και να τις βάλουμε στο φούρνο σε μια πισίνα από λάδι...τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουν αυτό το κάτι στο άρωμα και στη γλύκα του φαγητού...
Αν θέλουμε να μπούμε σε αυτό το υπέροχο φόρεμα που αγοράσαμε πρόσφατα, τότε καλά κάνουμε να μην βάλουμε τις πατάτες σε πισίνα λαδιού αλλά :
να τις καθαρίσουμε, να τις κόψουμε και να τις βράσουμε για4 λεπτά! (το νερό θα πρέπει να έχει ήδη βράσει και να κάνει μπλουρθ μπλουουρθ)
Μετά θα τις στραγγίσουμε, θα τις μπαχαρώσουμε και θα τις βάλουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν...
...εδώ θα ομολογήσω ότι δεν αγόρασα ρούχα τις τελευταίες μέρες οπόταν διάλεξα πισίνα...ουψ! :)))))))))
Μελιτζάνες με ντοματάκια
Υλικά:
3 μεγάλες μελιτζάνες
μερικά ντοματάκια
φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελάχιστο λάδι για τηγάνισμα
λίγο νερό
2 κουταλιές ντοματοπολτού
αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους
θερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι,
προσθέτουμε το λάδι και ακολούθως τις μελιτζάνες μας...
ανακατεύουμε όταν πρέπει για να μην κολλήσουν και τοποθετούμε το καπάκι, ώστε να ψηθεί το φαγητό καλύτερα...
Ακολούθως,
προσθέτουμε λίγο νερό...και το αλάτι...
και τα μπαχαρικά μας...
ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό...
κόβουμε το κάθε ντοματάκι στα 2...
όταν τα μελιτζανάκια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τα ντοματάκια κι ανακατεύουμε, προσθέτοντας και τον ντοματοπολτό...περιμένουμε 3-4 λεπτά...αν θέλουμε προσθέτουμε ακόμα λίγο βασιλικό ή ρίγανη...
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό...
Θέλουμε πολύ λίγο ντοματοπολτό για να μην δημιουργηθεί σάλτσα ντομάτας!
Προτιμάμε τα ντοματίνια διότι θα δώσουν στο πιάτο μια πιο "όμορφη" νότα από ότι κομμάτια από μεγάλες ντομάτες...
Δένει υπέροχα με ρύζι και πουργούρι!
Και φυσικά...με γιαούρτι!
και το γλυκό!!!!
Τιραμισού σοκολά(τ)
Υλικά:
Για τα brownies:
(η μισή δόση από ότι συνήθως)
200 γρ κουβερτούρα νταρκ
3 αυγά
μισή κούπα ζάχαρη
περίπου μια κούπα αλεύρι
μισό πακέτο βούτυρο
1 κοφτό κουταλάκι μπι πι
αλάτι (ελάααααααααχιστο)
Για την κρέμα:
μισό κιλό μασκαρπόνε-δηλαδή δύο κουτιά μικρά ή ένα μεγάλο
δυο μικρά πακέτα φρέσκας κρέμας
λίγες σταγόνες γάλα
λίγες σταγόνες αλκοόλ (βρήκα ένα τέλειο λικέρ ουίσκι με καραμέλα)
βανίλια
λίγη ζάχαρη αν το λικέρ είναι πολύ γλυκό...περισσότερη αν όχι...είναι θέμα γούστου η γλύκα της κρέμας μας!
Προετοιμασία:
Η σοκολατένια μας βάση πρέπει να είναι κρύα όταν θα προσθέσουμε την κρέμα, οπόταν μην την φτιάξετε τελευταία στιγμή, εκτός αν θέλετε να προσφέρεται σκέτα μπράουνις...με την κρέμα δίπλα, τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, έτσι; χμ...
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί,
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να μας δώσουν ένα πολύ κρεμώδες μίγμα,
Ακολούθως προσθέτουμε σιγά σιγά το μπι πι, το αλάτι και το αλεύρι,
θα έχουμε μια αρκετά "σφιχτή" ζύμη, σχεδόν σαν μπισκότου αλλά δεν θα τρομάξουμε, εντάξει; Έτσι πρέπει να είναι!!!
Σε αυτή τη σφιχτή ζύμη, θα προσθέσουμε αργά αργά τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με ένα μεγάαααααλο κουτάλι, μέχρι να δέσουν σε ένα μίγμα, ούτε ιδιαίτερα σφιχτό ούτε ιδιαίτερα ...μου διαφεύγει η λέξη τώρα, ουφ!!...οκ, το μίγμα δεν πρέπει να είναι ούτε σαν κέικ ούτε σαν μπισκότου αλλά κάπου στη μέση! οκ;;;; :))))))))))))))))))))))
Θα κυλήσει υπέροχα στο βουτυρωμένο ταψί, θα δείτε! Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καν το κουτάλι!
Α, ναι!!! ο φούρνος πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, στο μάξιμουμ!
Θα ψήσουμε για το πολύ μισή ώρα και πέντε λεπτά σε ψηλή θερμοκρασία-200 περίπου βαθμούς,
βγάζοντάς το από τον φούρνο, αν θέλουμε κομμάτια μπράουνις, τότε ΠΡΕΠΕΙ να το κόψουμε ΑΜΕΣΩΣ πριν κρυώσει, διότι είπαμε...μεταξύ μπισκότου και κέικ...δύσκολα θα κόβεται...
Αν θα φτιάξουμε το τιραμισού,
ας μας φτιάξουμε και ένα καλό καφέ! Κατά προτίμηση, νές ή γαλλικό...να θυμηθούμε να φυλάξουμε και ένα φλιτζάνι για το γλυκό!!! Θα προσθέσουμε σε αυτό το φλιτζάνι, λίγο αλκοόλ,θα το αφήσουμε να κρυώσει και θα το χύσουμε στην ΚΡΥΑ σοκολατένια μας βάση! (Και σε ζεστή γίνεται αλλά λασπώνει, την έπαθα!)
...Κριμ τάιμ!!!!
Μασκαρπόνε σε μεγάλη λεκάνη μαζί με λίγο γάλα για να χτυπηθεί πιο εύκολα...Πλας την φρέσκα κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη...και το αλκοόλ μας βεβαίως βεβαίως...και χτυπάμε χτυπάμε χτυπάμε μέχρι να μας αρέσει η υφή του αποτελέσματος...
Βρίσκουμε ένα ωραίο πάϊρεξ, όπου είναι ήδη η βάση σοκολάτ μας και χύνουμε την κρέμα από πάνω...Αν θέλουμε, κόβουμε στα δύο τη βάση, για να φτιάξουμε δύο ορόφους στο γλυκό...Αν όχι, πάλι γίνεται!
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο...
Προτίμησα την τριμμένη σοκολάτα (έτριψα ένα κανονικό κομμάτι σοκολάτας στον τρίφτη) παρά το κακάο, διότι διατειρείται καλύτερα πάνω στο γλυκό ενώ το κακάο γίνεται λίγο ...μπαγιάτικη σκόνη... Αν προτιμήσετε το κακάο, τότε το προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα...
Χμ... Θα χρειαστεί το τριωράκι στο ψυγείο αλλά αξίζει!!!
Αυτάααααααααααααααα!!!!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
άπαιχτα.. άπαιχτα.. άπαιχτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείσαι τέλεια!! φιλάκια, καλή εβδομάδα!!!!!!
Το γλυκό θα το προσπαθήσω σήμερα!! Πολύ χάρηκα που σε βρήκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε εντυπωσίασες!!
Και μιας που σε βρήκα, να σε ρωτήσω...
ξέρεις πώς ακριβώς φτιάχνεται το σκορδοβούτυρο???
Αυτό δεν είναι μενού της Κυριακής, αυτό είναι μενού της βδομάδας .... ΦΟΒΕΡΟΙ συνδιασμοί ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαχαρούλα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώωωω!!!!
Λαχανάκι, πέτυχε το γλυκό; Σου άρεσε;
ΕΜ... το σκορδοβούτυρο;...
πόσο σκορδάτο το θες;
Παίρνεις σκελίδες, καθαρίζεις σκελίδες, ψιλοκόβεις σκελίδες.
Παίρνεις βούτυρο (κατά προτίμηση με αλάτι)...
Παίρνεις μπολ.
Βάζεις βούτυρο στο μπολ. Κτυπάς δυνατά με ένα πηρούνι για να μαλακώσει. Ρίχνεις σκορδοθραύσματα.
Ανακατεύεις για ομοιόμορφο πέιστ.
Μιαμ μιαμ για ψωμί, έτοιμο!
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Λάμπρο που μου έδειξες ότι και το ψάρι είναι νόστιμο!!!!
Δοκίμασες κάτι βρε;
Φιλάκια σας πολλάαααααα
Καλή μεσοβδομάδα του Οκτώώβρη!!!