Έπιασα να κάνω μια πίτα λαχανικών αλλά δεν την πέτυχα!
Σνιφ και κλαψ και ουφ!
Νομίζω έβαλα λιγότερο αλεύρι από ότι χρειαζόταν ή ότι στη συνταγή που μου έδωσαν έλειπε το ψωμί ή έστω η φρυγανιά...
Η ιδέα είναι να φτιάξεις μια ζύμη λαχανοκεφτέδων και να τη βάλεις σε ταψί να ψηθεί σαν ...πίτα χωρίς "φορεσιά"!
Μου φάνηκε μιαμ, το αποτέλεσμα όμως δεν με άφησε ευχαριστημένη! Γευστικά εντάξει είναι, με κέτσαπ μια χαρά τρώγεται...λυπήθηκα όμως τα κολοκυθάκια που τελικά μπορούσα κάλλιστα να τα κάνω βραστά...ουψ!
Ένιγουέιζ, θα γράψω τη συνταγή, ζητώντας από τους πιο έμπειρους να την διορθώσουν! Εντάξει;
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Πίτα Λαχανικών
Υλικά για ένα μικρό ταψί:
2 μεγάλα κολοκύθια (ή 4 μικρά)
3 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 αυγά
150 γρ ή χαλούμι ή άλλο σκληρό τυρί
100 γρ μανούρι ή φέτα
λίγο αλεύρι
βότανα της επιλογής μας (έβαλα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, άνηθο και ξερό θυμάρι)
αλάτι αν δεν μας φτάνει το αλάτι του τυριού
τσας πιπεράκι μαύρο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μάξιμουμ,
Σε μια μεγάλη κούπα, τρίβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια,
τρίβουμε και τα τυριά,
κτυπάμε τα αυγά καλά καλά,
ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βότανα,
αναμιγνύουμε όλα στη μεγάλη κούπα,
προσθέτουμε το πιπεράκι και το αλεύρι,
αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να δέσει,
βουτυρώνουμε το ταψάκι,
ρίχνουμε τη ζήμη στο ταψί,
ψήνουμε στους 200° για 50 λεπτά,
και βουαλά!!!!
Εμένα δηλαδή δεν ήταν τόσο βουαλά όσο θα ήθελα... ευτυχώς που ανακαλύψθηκε η κέτσαπ και δεν ήταν τελείως μπλιαξ!
Για αυτό,
περιμένω προτάαασεις βελτίωσης μιαμ!!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2 μεγάλα κολοκύθια (ή 4 μικρά)
3 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 αυγά
150 γρ ή χαλούμι ή άλλο σκληρό τυρί
100 γρ μανούρι ή φέτα
λίγο αλεύρι
βότανα της επιλογής μας (έβαλα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, άνηθο και ξερό θυμάρι)
αλάτι αν δεν μας φτάνει το αλάτι του τυριού
τσας πιπεράκι μαύρο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μάξιμουμ,
Σε μια μεγάλη κούπα, τρίβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια,
τρίβουμε και τα τυριά,
κτυπάμε τα αυγά καλά καλά,
ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βότανα,
αναμιγνύουμε όλα στη μεγάλη κούπα,
προσθέτουμε το πιπεράκι και το αλεύρι,
αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να δέσει,
βουτυρώνουμε το ταψάκι,
ρίχνουμε τη ζήμη στο ταψί,
ψήνουμε στους 200° για 50 λεπτά,
και βουαλά!!!!
Εμένα δηλαδή δεν ήταν τόσο βουαλά όσο θα ήθελα... ευτυχώς που ανακαλύψθηκε η κέτσαπ και δεν ήταν τελείως μπλιαξ!
Για αυτό,
περιμένω προτάαασεις βελτίωσης μιαμ!!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Υποθέτω ότι μπορείς να βάλεις λίγη σιμιγδάλι να ρουφήξει τα υγρά.. ή να πασαλείψεις το ταψί σου με φρυγανιά και να βάλεις μπόλικη και μέσα στη ζύμη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια επειδή το κολοκυθάκι έχει πολλά υγρά μπορείς να το καθαρίσεις να το τρίψεις.. να του βάλεις αλάτι και να το αφήσεις κάποια ώρα να βγάλει τα υγρά του.. μετά να τα στίψεις και να συνεχίσεις τη συνταγή.. Εγώ αυτό το κάνω ακόμα και για τα τηγανητά κολοκυθάκια..
Πάντως ωραία ιδέα.
Καλημέρα.
σιμιγδάλι λες ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την επόμενη ευκαιρία θα το δοκιμάσω!
Έτσι κάνω συνήθως - όχι για τα τηγανητά κολοκυθάκια όμως- αλλά το είχα ξεχάσει εντελώς...
Ευχαριστώ πολύ, Ίω μου!!!
μμμμΜΜμμμάαααααααααααααααατς!!!