Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Φα σολ α! το κάρι!




Όταν φτιάχνω φασόλια, φτιάχνω μπόλικα, να υπάρχουν για ώρα ανάγκης εντός των επόμενων 3 ημερών.
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, με τόση προετοιμασία που θέλουν - πρέπει να αγοράσω επιτέλους αυτή την χρίτσιπαααααααααφ κατσαρόλα (ατμού) - μου φαίνεται παράλογο να είναι μόνο για μια μερίδα.
Σόου, απλά τα βράζω: χωρίς καρότα, χωρίς σέλινο, χωρίς τίποτα. Μοναχούλια τους. Έτσι, αντέχουν το 3μερο στο ψυγείο, και με την ουδέτερη γεύση, μπορούνε να μετατραπούνε σε σαλατίτσα ή σε κάποιο άλλο, αυθόρμητο πιάτο.

Αυτή τη φορά, τα έκανα στο τηγάνι και τα σέρβιρα ως συνοδευτικό. χλιαρά, μιας και το κρύο δεν ήταν τσουχτερό. Αν ήταν χειμώνας όμως, ζεστά ζεστά σαν φασολάδα με κάρι!

Βουαλά τί έφτιαξε χτες η μωβ κουζίνα!

Φα σολ ά το κάρι!
Υλικά:
λευκά φασόλια, βραστά - μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα εμφιαλωμένα
1 καρότο
2 κοτσάνια; σέλινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλίες ντοματοχυμό
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, κάρι, πιπέρι, ξηρό άνηθο, κόλιανδρο σε σκόνη

Προετοιμασία:
καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα και το σέλινο.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά,
μόλις ζεσταθεί λιγάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λευκό παρτ από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για να μαρανθούν.
Έπειτα, βάζουμε τα φασόλια και τα καρότα,
ανακατεύουμε και αν χρειάζεται, δίνουμε και μια δυο κουταλιές νερό...
Φυσικά, την πάστα ντομάτας και τον ντοματοχυμό...
Μετά, σειρά παίρνει το αλατάκι, το κάρι, το πιπέρι και ο κόλιανδρος...
Ανακατεύουμε κι απολαμβάνουμε χρώμα κι αρώματα!
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο,
προσθέτουμε το σέλινο και το πράσινο παρτ από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Θέλουμε να είναι τραγανά, σε άλλη περίπτωση, τα ρίχνουμε πιο πριν.
Τέλος ρίχνουμε και το ξηρό ή φρέσκο αν έχετε -γιατί όχι;- άνηθο!

Αν είμαστε λάτρεις του λεμονιού, εννοείται πως μπορούμε να το ποτίσουμε και με χυμό λεμονιού! Εγώ έτσι κάνω πάντα μα αυτό είναι άλλη ιστορία-για ξινούς! :))))))))

Καλά μιάααααααααααμ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου