Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Λέμον μάι σάμμερ λάβ!


γειάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!

σας είχα υποσχεθεί τούρτα γενεθλείων!

Άργησα, άλλαξε και ο μήνας,

η φωτογραφία όχι και τόσο καλή

το γλυκό όμως ήταν ένα μιάαααααααααμ...κρεμώδες, δροσερό και αστεράκι!

Κέικ λεμονιού για βάση. Κρέμα μασκαρπόνε και ον τοπ, ένα ταγκό από ξύσματα λευκής σοκολάτας και λεμονόφλουδας.

Κέικ Λεμονιού

Κανονική συνταγή για κέικ (αλεύρι,αυγό,γάλα,βούτυρο,ζάχαρη,μπιπι,βανίλια) με λεμονοχυμό, ξύσμα λεμονιού. Πολλά παιδάκια,προτιμάνε το γιαουρτάκι ή το ξινόγαλα και λίγο φρέσκο γάλα αντί για όλη την ποσότητα φρέσκου γάλακτος, που μας δίνει μια συνταγή για κέικ.

Όταν κρυώσει το κέικ μας, το κόβουμε σε 3 στρώσεις για τούρτα ή κόβουμε ένα κομμάτι, που θα βάλουμε στη φόρμα/πυρέξ μας για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το γλυκό.

Ακολούθως, το βουτάμε σε βουτυρόγαλα, το οποίο μεθύσαμε με λίγη βότκα. Λίγη είπαμε, όχι δόση ...χικ και σκνιπ! :)

Κρέμα

Η κρέμα φτιάχνεται με λίγη ζάχαρη άχνη, 500γρ μασκαρπόνε, ένα κουτάκι φρέσκα κρέμα, λίγη βανίλια,λίγη βότκα, βουτυρόγαλα και χμ...λίγο χυμό λεμονιού. Αναμιγνύουμε και χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα ή το μίξερ, βάζουμε στο ψυγείο (εκτός αν έχουμε τον κλιματισμό στο ον) για λίγο και μετά την συστήνουμε στο κέικ,το οποίο έχουμε κόψει σε 2-3 στρώματα για να φτιάξουμε τούρτα ή αν βιαζόμαστε (όπως εγώ) απλά το κόβουμε στη μέση για να δημιουργήσει μόνο ένα στρώμα βάσης για ένα δροσερό γλυκό...μένει και έξτρα λέμον κέικ για όσους το προτιμούνε σόλο.

Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό,αφήνουμε τις νυφάδες λεμονόφλουδας και λευκής σοκολάτας να χορέψουνε στην κρέμα.

2 σχόλια: