Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Γαρίδες με αβοκάντροδι

Καλησπέρα Καλημέρα! :))))))))))))))

Είμαι σπίτι!!!
Η μάμμα μου έχει ήδη φτιάξει τους κουραμπιέδες και τα φοινικωτά της. Το Κρίστμας Κέικ και τα μελομακάρονα θα φτιαχτούν σύντομα, ενώ τα ραντεβού για τα διάφορα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια έχουν αρχίσει να πληθαίνουν επικίνδυνα. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην παρασυρθεί και να βάλει γιορταστικά κιλά όσο γλυκά κι αν μας χαιρετάνε. Βέβαια, υποσχέθηκα να φτιάξω και μερικά χριστουγεννιάτικα γλυκά Γερμανίας κι Αμερικής ενώ τα σοκολατάκια κάτω και γύρω γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας έχουν στήσει χορό...δεν μας βλέπω καθόλου καλά!
αααααααααααχ

Κι ενώ μπαίνουμε στο άρωμα της Χριστουγεννιάτικης Κουζίνας,
βρήκα 2 αβοκάντο να κάθονται μουτρωμένα στο καλάθι παρέα με ένα ρόδι.
Είχα ήδη ετοιμάσει μπάμιες για τον παπάκη μου.
Αλλά οι υπόλοιποι τί θα τρώγαμε οεο;




Γαρίδες που είχα πεθυμήσει τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολύυυυυυυυυυυυυυυ
και
μια σάλσα αβοκάντο με ρόδι.
Στην Κύπρο το φαγητό μπορεί να παραμείνει καλοκαιρινό ακόμα κι όταν βρέχει 2 μέρες- Αφρική καταντήσαμε...

Το ορεκτικό αυτό είναι πανεύκολο, εντυπωσιακό και μιάμι. Μπορεί να γίνει ένα αστεράκι στο χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας αντί για την κλασσική γαρίδα σε μαγιονέζα, που σερβίρουμε συνήθως. Το αβοκάντο είναι υγιεινό και πεντανόστιμο.
Το ρόδι επίσης.
Πάμε ;

Γαρίδες σε σάλτσα αβοκάντροδι
Υλικά:
Γαρίδες
2 αβοκάντο
1 ρόδι
1 μανταρίνι
1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο (σήμερα δεν έβαλα αφού ήταν μεσημέρι και το σκόρδο σκοτώνει τα απογευματινά ραντεβού)
αλατάκι, πιπεράκι, βασιλικός ξερός

καρδούλα μαρουλιού ή κυπριακή πίτα ή φέτες ψωμιού

Προετοιμασία:
Βράζουμε τις γαριδούλες μας.
Καθαρίζουμε το ρόδι και κλέβουμε τα σπόρια του.
Κόβουμε και στίβουμε μανταρίνι και λεμόνι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο μας. Ακολούθως τα λιώνουμε με ένα πηρούνι ή με τη βοήθεια κάποιας αγαπημένης συσκευής. ΔΕΝ ξεχνάμε να λιώσουμε και το σκόρδο! :)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού και μανταρινιού, αλατοπιπεροβασιλικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρόδι. Ο συνδιασμός ροζ πράσινου είναι χρωματικά φουλ ενέργειας και από γεύση...δοκιμάστε να δείτε! :)
Στο μεταξύ δεν έχουμε ξεχάσει τις γαρίδες για να παραβράσουν, έτσι;
Τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την καρδιά μαρουλιού σε βαρκούλες, που θα τις γεμίσουμε με την σάλτσα αβοκάντο και 2 γαριδούλες.
Αν πάλι προτιμάμε το ψωμί, ψήνουμε την κυπριακή πίτα στην φρυγανιέρα και την κόβουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι, περιμένουμε να κρυώσει και την αλείφουμε με την σάλτσα αβοκάντο και 2-3 γαρίδες.
Αν δεν βρίσκουμε κυπριακή πίτα, χρησιμοποιούμε τοστ ή όποιο είδος ψωμιού έχουμε στο σπίτι. 
Κι αν πάλι βαριόμαστε να τα ετοιμάσουμε, σερβίρουμε απλά το ξεροψημένο ψωμάκι, το μπολ με το αβοκαντρόδι και τις γαρίδες ξεχωριστά, για να βουτήξει στο μιάμι ο καθένας όπως θέλει! :))))))))))))))


Υπόσχομαι φωτογραφίες πολύ σύντομα. Σήμερα δεν πρόλαβα, εξαφανίστηκαν πριν βγάλω την φωτογραφική από την τσάντα!

 

3 σχόλια:

  1. miam!!! eniwsa kalokairi!!! latrevw to rodi kai oles oi syntages me rodi mou aresoun.H kollhth mou h livaneza ekame prosfata sykotakia me saltsa me xymo apo rodi, miam!

    thalassoulla, eimaste synypoptoi ths diasporas? ki'esy Germania tekno vroute? Geduld sage ich nur.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί τέλειος συνδιασμός...όλα τα υλικά είναι αγαπημένα...κυρίως το ρλοδι...αχ γιατί να μην προλάβεις να βγάλεις φωτο...αχ αχ...next time για οφθαλμόλουτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμη ιδέα! Ελαφρύ και αγαπημένο! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή