Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ηλιόλουστη Σούπα Πιπεριάς

Καλησπέρα Καλησπέρα!

Τί καιρό έχετε στην Μεσόγειο;
Εδώ το χιόνι μας αποχαιρέτησε προσωρινά τουλάχιστον. Το διαδέχθηκε βροχούλα και γκρι ουρανός. Ήλιε ήλιε είσαι δω; Μπαααααααααααααααααααα, ζζζζζζζζζζζζζζζ ακούω, σύννεφα βλέπω... κοιμάται ο Ήλιος μας...Δεν πειράζει, ας ξεκουραστεί να φτιάξει το μαγουλάκι του για την Άνοιξη. Μην μας εμφανιστεί κομμένος διότι το ΑπρίλΒέττερ δεν αντέχεται (Χάλια καιρός τον Απρίλη δλδ).

Απόψε λοιπόν, έχουμε μια σούπα στο χρώμα του Ήλιου. Οι φωτογραφίες δεν πέτυχαν αλλά πεινούσα τόσο, που δεν μπήκα στον κόπο να βγάλω καινούριες. Το παρατράκ της εικόνας καμουφλάρει την παντελή απουσία γαρνιτούρας...ουψ! ;))))))))))))))

Το λοιπόν, Ηλιόλουστη Σούπα σε μέρες γκρίζες. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Γενικά η κουζινική φιλοσοφία μου για τις σούπες είναι: όλα τα λαχανικά φτιάχνουν τέλειες σούπες.


Ηλιόλουστη Σούπα Πιπεριάς
Υλικά για 4 πιάτα:
2 κίτρινες πιπεριές
1/2 πακέτο φρέσκο τυρί κρέμα ή creme fraiche
1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο
λίγη μουστάρδα 
2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
χυμό 1 λεμονιού

αλάτι, κάρρι, πιπέρι, κύμινο
 ...
λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνιτούρα (στην φώτο δεν υπάρχει)
λίγα κυβάκια κόκκινης ή πράσινης πιπεριάς
Μάτζι λαχανικών (προαιρετικά)

γιαούρτι ή creme fraiche για το σερβίρισμα 
κρουτόνς που φτιάξαμε με μαύρο ψωμί και ελαιόλαδο
ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, καβουρδισμένους μιάμι






Προετοιμασία:
Πλένουμε τις πιπεριές μας. 1 1/2 κίτρινη πιπεριά θα μπει στο μπλέντερ μαζί με  το σκόρδο,τον χυμό πορτοκαλιού και το ποτήρι λευκό κρασί.Σβουυυυυυυυυυυυυυμ έτοιμος ο πολτός. Κόβουμε σε κύβους την υπόλοιπη 1/2 κίτρινη πιπεριά. Στην κατσαρόλα μας, μαραίνουμε τα κυβάκια (μπορούμε να προσθέσουμε κυβάκια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς) σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον πολτό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μερικά ποτήρια νερό (και ζωμό λαχανικών αν θέλουμε). Αφήνουμε να βράσουν, προσθέτουμε αλατοπιπεροκάρικύμινο. Κτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα τυρί μαζί με την μουστάρδα και λίγες κουταλιές από την σούπα μας. Μπλουμ κι αυτό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε την σούπα να πάρει βράση.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε κρουτόνς. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κυβάκια ψωμιού της αρεσκείας μας μαζί με 1 χούφτα από ξηρούς καρπούς. Είχα φυστίκια, σόου έβαλα φυστίκια. Μερικά λεπτά αργότερα είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για ν΄απορροφηθεί το έξτρα λάδι.


Ψιλοκόβουμε μερικά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου/βασιλικού/μαϊντανού για να γαρνίρουμε την σούπα και να της δώσουμε το κικ γεύσης που προτιμάμε.


Σερβίρουμε ζεστή ζεστή την πιπερόσουπα μας μαζί με τα κρουτόνς και λευκό κρασί της επιλογής μας. Μην ξεχάσουμε την κουταλιά (για κάθε πιάτο) γιαουρτιού ή creme fraiche!!!




Μιάμι μιαμ!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))






3 σχόλια:

  1. Πρωτότυπη η σούπα σου δε λέω αλλά φαίνεται νοστιμότατη! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια σουπιτσα και πρεπει να ειναι και πολυ μυρωδατη λογω πιπεριας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή