Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ποπκορν


Απόψε,
μέσα σε τρελλή διάθεση για comfort food, έφτιαξα ποπ κορν αντί για ζεστό δείπνο.
Στο παρελθόν είχα αποπειραθεί αρκετές φορές να φτιάξω αυτό το απλό σνακ αλλά ενώ από τη μέση και πάνω, το κορν είχε γίνει ποπ, στα κάτω στρώματα, είχαμε απώλειες. Καπνιστά και καμμένα τα σποράκια μας.
Αυτή τη φορά έριξα μια ματιά στο διαδύχτιο για κάποια οδηγία.
Και βουαλά!
Χρυσός κανόνας για ετοιμασία ποπκορν σε κατσαρόλα: όταν αρχίσει το ποπ, παίρνουμε την κατσαρόλα και την χορεύουμε. Την αφήνουμε στο μάτι και πάλι ξανά χορό. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να σταματήσει το ποπινγκ.

Έτσι είχα τέλειο ποπκορν στο μπωλ και κανένα σημαδάκι στην κατσαρόλα!

Πάμε τώρα στην αρχή.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε κομμάτια βούτυρου κι αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε και φυτικό λάδι της επιλογής μας. Ρίχνουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε για να "λαδωθούν" όλα τα σπόρια και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Με το που θα αρχίσει το ποπ, παίρνουμε την κατσαρόλα κλειστή καθώς είναι, την κουνάμε και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. όσο κρατάει το ποπ, εμείς μια χορεύουμε μια αφήνουμε την κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ποπκορν σ' ένα μεγάλο μπωλ, αλατίζουμε και μιάμι μιαμ έτοιμοι για ταινία...ή δειπνοταινία.

Το βούτυρο είναι φυσικά προαιρετικό. Αλλά το προτιμώ.
Οι περισσότεροι επιλέγουν το ποπκορν στα μικροκύματα. Προσωπικά, βρίσκω τα αλμυρά ποπκορν βουτύρου πολύ βουτυρωμένα ενώ με τα μικροκύματα δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις.
Έτοιμη συσκευασία Vs ετοιμασία στην κατσαρόλα σημειώσαστε 2.

Κι ένα τιπ που βρήκα τις προάλλες ενώ έψαχνα συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια. ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ; ΜΕ ΑΠΛΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
Δεν το πίστεψα αλλά το δοκίμασα μετά που έκοψα σκορδάκι για τα καλαμαράκια. Έπλυνα τα χέρια με νερό βρύσης ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΙ και ναι, το κόλπο πιάνει!
Όσα παιδάκια ήδη το γνωρίζετε, μην με αποπάρετε... Ακόμα μαθαίνουμε λέμε...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ποπκορν κανείς;

3 σχόλια:

  1. Το καλύτερο σνακ για το απόγευμα αλλά και για να δεις ταινία.
    Πριν χρόνια αγόρασα μηχανή που φτιάχνει ποπ κορν αλάδωτα και είναι φανταστικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρατάω το χορό της κατσαρόλας και την υπέροχη φωτογραφία!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενα μπολ ποπ κορν και μια ταινια ειναι απολαυση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή