Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Χοιρινό Σπαραγγάτο

Καλημέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεραααααααααααααα και Καλήηηηηηηηηηη Βδομάδα!

Πρωί πρωί Δευτέρας και με το χλιαρό καφεδάκι στο χέρι,
αναρτώ την τελευταία συνταγή της περασμένης βδομάδας! - ίσως όχι και ο καλύτερος τρόπος να μπούμε στην καινούρια, ειδικά όταν μας περιμένουν 100 και βάλε πραγματάκια, που απαιτούν ολοκλήρωση ή διευθέτηση εδώ και τώρα!



 Στην Παγόχωρα,τώρα που άρχισε να γλυκαίνει ο καιρός, βρίσκεις σπαράγγια σε λογικές εως και πολύ καλές τιμές, με τα πιο τρυφερά να βρίσκονται στον πάγκο των υπαίθριων αγορών. Στην πόλη μου, ευτυχώς υπάρχει μια μίνι υπαίθρια αγορά, στο δρόμο που τρέχω -για να προλάβω τρένα και τραμ-2 φορές την ημέρα,πρωί και βράδυ.
Βέβαια ο χρόνος δεν επέτρεπε να δοκιμάσουμε κάποια ουάο συνταγή, οπόταν τα μαγείρεψα πολλές φορές στον ατμό και τα έτρωγα αντί για κριτσίνια. Αστείο ή τραγικό; Νόστιμο και υγιεινό σε κάθε περίπτωση... :) Σας είπα ότι αναφέρομαι στα πράσινα σπαράγγια, έτσι;
Τέλοςπάντων.
Τις προάλλες, σε μια απίθανη όρεξη για ασιάτικο, και με 3-4 σπαράγγια στα πρόθυρα του μαρασμού-ήταν τα τελευταία της δέσμης-είπα να φτιάξω χοιρινό με σπαράγγια σε σόγια σος.Πρόσθεσα κίτρινη πιπεριά και φρέσκο κρεμμύδι, τα οποία θα παραλείψω την επόμενη φορά που θα μαγειρέψω αυτό το πιάτο. Για αυτό σας γράφω τη συνταγή, χωρίς τα δύο αυτά υλικά. Νομίζω θα είναι καλύτερη, αν θέλετε όμως προσθέστε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, κάτι που προσπάθησα να δείξω με ...περιποιημένο σερβίρισμα αλλά τα σπαράγγια δεν κάθονταν στη θέση τους με αποτέλεσμα να ...λερώσουν το ρύζι! :)))))))) Δέστε στις φωτογραφίες την καταστροφή!
Όποιος έχει τιπς για food photos παρακαλείται ν΄ανταποκριθεί άμεσα!

Και...ε, πάμε στη συνταγή!


Χοιρινό Σπαραγγάτο 
Υλικά:
Χοιρινό
Πράσινα Σπαράγγια
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Σόγια Σος
Λάδι για σοτάρισμα
Αλάτι, Πιπέρι, Βασιλικός ξερός

και ρύζι Μπασμάτι, βεβαίως βεβαίως για συνοδεία.

Ετοιμασία:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό για το ρύζι. Όταν φτάσει σε βράση, ρίχνουμε το ρύζι, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί. Μπορούμε αν θέλουμε, αφού κατεβάσουμε το ρύζι από τη φωτιά, να καλύψουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. 
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το χοιρινό. Να τηγανιστεί ελαφρά σε λάδι ή να το μαγειρέψουμε σε λίγο νερό. Προσωπικά, προτιμώ να βάλω λίγο νερό στο τηγάνι και να "σοτάρω"το κρέας αντί να το τηγανίσω. 
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τζίντζερ για να μελώσει και να αρωματιστεί το κρέας!
Αν δεν έχουμε προηγουμένως βράσει τα σπαράγγια, μπορούμε να τα κόψουμε σε 3 μέρη, και να ρίξουμε τα 2 κάτω μέρη στο τηγάνι μαζί με το χοιρινό μας. Το πάνω μέρος . το μπουμπούκι, θα μπει στο τέλος, αφού λογικά είναι αρκετά τρυφερό για να μην χρειάζεται μεγάλο χρόνο μαγειρέματος.  
Αλατοπιπερώνουμε, και όταν κρέας και σπαράγγια είναι έτοιμα, προσθέτουμε την σόγια σος και 1-2 κουταλιές λάδι. Σειρά έχει ο βασιλικός και το σκόρδο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα σπαράγγια. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται κι άλλο. Σερβίρισμα!
Ωραία θα ήταν να πασπαλίζαμε πριν το σερβίρισμα με ροζ πιπέρι.

Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

 Αν χρησιμοποιείτε γλύκα στις σάλτσες, μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι, ταυτόχρονα με την σόγια σος. 
Επίσης, μπορείτε να διαλύσετε κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και να το προσθέσετε για να δέσει η σάλτσα.
Αν πάλι είστε οπαδός των ζωμών, μπορείτε ν΄αντικαταστήσετε το νερό στο οποίο θα βράσετε το χοιρινό, ζωμό λαχανικών. 
Προσωπικά, αποφεύγω τόσο την χρήση ζάχαρης όσο και το κορν φλάουαρ όμως σίγουρα νοστιμεύουν το φαγητό.

Καλή μας Όρεξη!!!!


 



10 σχόλια:

  1. πολυ ωραιαο πιατο φαινεται δυστυχως τα σπαραγγια δεν τα εχω ενσωματωσει τοσο εντονα στη διατροφη κακως βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατο και νοστιμότατο!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σπαράγγια τα μαγειρέψαμε αρκετά φέτος κάποια είναι και σε ανάρτηση.
    Τώρα όμως εδώ έχουν τελειώσει παρόλο που ήθελα να δοκιμάσω μια δυο συνταγές ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο πιάτο. Αν και εγώ το έχω καημό, γιατί φέτος δεν βρήκα καθόλου σπαράγγια εδώ. Και ζηλεύω!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ μια χαρά είναι από εμφάνιση! Και από γεύση φαντάζομαι θα είναι τέλεια. Τώρα τελευταία ανακάλυψα τα σπαράγγια και μου αρέσουν πολύ!
    gospel night, ε;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει αυτήν η συνταγή!!!
    Θα δοκιμαστεί κάποια στιγμη οπωσδήποτε!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτότυπη και δελεαστική η συνταγή σου ... Για να δούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!
    Που χάθηκες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I love your blog!

    This looks so delicious!

    Have a nice time!
    Paula

    ΑπάντησηΔιαγραφή