Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Chocolate n Cream Pie

Από τη σούπα, περνάμε κατευθείαν στο γλυκό!


Πάι Σοκολάτας, που έφτιαξα για τα Χριστούγεννα. Έψαχνα τί επιδόρπιο θα πρόσφερα στο γιορτινό μας δείπνο αλλά από τις πολλές εικόνες και συνταγές ζαλίστηκα.
"Σοκολάτα θα φτιάξω"λέω στον Σύντροφο. Δεν αντέδρασε με ενθουσιασμό, έβλεπε ΝΒΑ σόου με έγραψε κανονικά.
Σοκολατόπιτα ή Τάρτα Σοκολάτας, αφού είχα στην κατάψυξη ζύμη για τάρτες. Στο διαδύχτιο υπάρχουν πάααααααααααααρα πολλές αμερικάνικες και γαλλικές συνταγές για τάρτα σοκολάτας. Επέλεξα τη συγκεκριμένη συνταγή διότι η συγγραφέας της δεν χρησιμοποιούσε ούτε αραβοσιτέλαιο με γεύση σοκολάτας ούτε έτοιμη πουτίγκα ούτε λοιπά εργοστασιακά. Φρέσκα υλικά, φρέσκια γεύση.
Φυσικά πρόσθεσα λίγο αλκοόλ, χαλόου σιγά που δεν θα... :))))))))) Λικέρ σοκολάτας υπέροχο!
 Πρόσθεσα επίσης σκόνη κακάο γιατί στο ντουλάπι υπήρχε μόνο κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος κι όχι μαύρης σοκολάτας όπως έλεγε η συνταγή οριτζινάλε. Και στο σύνολο πρόσθεσα φρέσκα κρέμα, αμαρτωλή προσθήκη αλλά μια φορά τον χρόνο έχουμε Χριστούγεννα!
Καλό είναι να φτιάξουμε το συγκεκριμένο γλυκό από την προηγουμενη μέρα, ώστε η κρέμα να έχει πήξει καλά. Αφήνουμε μόνο την ετοιμασία της  λευκή επικάλυψης για 1-2 ὠρες ή λίγο πριν το σερβίρισμα, ανάλογα με τον χρόνο μας.


Πάι με Κρέμα Σοκολάτας
Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτας:
 400 γρ κουβερτούρα γάλακτος
3 κτλιές σκόνη κακάο
2/3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλεύρι
2 2/3 φλ γάλα
200 γρ φρέσκα κρέμα (1 μικρό κουτάκι)
1/4 κτλκι αλάτι
1 κτλιά βούτυρο
4 κρόκοι
1 βανίλια
λικέρ σοκολάτας

Ζύμη για γλυκές τάρτες/πίτες-έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο/αγορά ή φτιάχνουμε δική μας
Για την επικάλυψη:
1 κουτί τυρί κρέμα
σκόνη άσπρης σοκολάτας ή βανίλια ή νουτέλα λευκής σοκολάτας
1 μεγάλο κουτί φρέσκας κρέμας

Ετοιμασία:
 Ψήνουμε τη ζύμη σε ένα  βαθύ στρογγυλό ταψί για τάρτες/πίτες. Συνήθως ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει τόσο που δεν θα κόβεται!
Την βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει. 
Τότε αρχίζουμε και την ετοιμασία της κρέμας. 
Σε μπέν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα. Μετά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, το γάλα, τη φρέσκα κρέμα και το αλεύρι. Πάντα με το μπεν μαρί στη φωτιά για 10 λεπτά και μέχρι να δέσουν τα υλικά και να μας δώσουν μια παχύρευστη κρέμα, ανακατεύουμε με το σύρμα σε τακτά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει/σβωλιάσει το γλυκό. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε τους κρόκους. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και την προσθέτουμε σιγά σιγά στους κρόκους, κτυπώντας το μίγμα με το σύρμα. 
Ακολούθως προσθέτουμε το κροκοκρεμομίγμα στη κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας πάλι σε τακτά διαστήματα. 
Κατεβάζουμε τέλος το γλυκό από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ σοκολάτας και 1 βανίλια. Ανακατεύουμε.
Χύνουμε την κρέμα στην τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα αν και καλό θα ήταν να της δώσουμε περισσότερο χρόνο.

Πριν το σερβίρισμα, ετοιμάζουμε την λευκή επικάλυψη. 
Μπορούμε να κτυπήσουμε απλώς φρέσκα κρέμα με βανίλια και να την προσθέσουμε στο γλυκό ενώ το σερβίρουμε.
Στην Παγόχωρα υπάρχει σκόνη λευκής σοκολάτας για στιγμιαία ροφήματα, και λευκή νουτέλα. Αν υπάρχει στο δικό σας σούπερμάρκετ-στη Λευκωσία δεν έτυχε να δω-προτιμήστε την.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την φρέσκα κρέμα και 2-3 κουταλιές σκόνης λευκής σοκολάτας, κτυπάμε για λίγο με το σύρμα ώστε να έχουμε το γνωστό αφράτο και μιάμι μιαμ αποτέλεσμα! :)

Θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε 1-2 κουταλιές λευκής νουτέλας με την κρέμα και το τυρί κρέμα. 

Ό,τι θέλουμε!



....
Όταν έφτιαχνα την κρέμα, η ψημένη μου ζύμη είχε ένα ατύχημα ή μάλλον δυστύχημα γιατί την είχα ψήσει σε ρηχό ταψί για τάρτες και ήθελα να τη μεταφέρω στο βαθύ ταψί και έγινε κομματάκια! Δεν πτοήθηκα, πήρα το τετράγωνο μου γυάλινο ταψί, έβαλα τα κομμάτια πυκνά πυκνά ως πρώτη στρώση και μετά την κρέμα σα να μην είχε συμβεί τίποτα! 
Δεν σκάμε με τέτοια, έτσι;!!! :))))))))))))))))))))))))))))))

3 σχόλια:

  1. Λαχταριστή!!
    Και φυσικά μιαμ μιαμ!!
    Το τελευταίο καιρό βλέπω σε διάφορα σούπερ μάρκετς να κυκλοφορεί όχι μόνο λευκή νουτέλα, αλλά και νουτέλα μπανάνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπίθανη....στη σοκολάτα δε λέω ποτέ όχι!!!
    Αργότερα πέρασε να παραλάβεις ένα βραβειάκι γιατί η τεμπέλα δεν το έχω αναρτήσει ακόμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλενα μου,
    λαχταριστή δεν λες τίποτα! Με το που θα περάσουν 2-3 βδομάδες,να ξεχάσουμε τη γλύκα των εορτών, θα την ξαναφτιάξω! :))))))))))))
    Αααα, ωραία που βρίσκεις λευκή νουτέλα! Έχεις δοκιμάσει τη νουτέλα μπανάνας;Τί λέει;

    Λίλα μου, οι περισσότερες γυναίκες δυσκολευόμαστε να πούμε όχι στη σοκολάτα! :))))))))))))))))))
    Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, θα δεις σύντομα και τη δική μου ανάρτηση :)))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή