Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ζουμερή Σαλάτα





Επιστρέφω στην μωβ κουζίνα με μια σαλάτα,που έφτιαξα στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας, όταν ακόμη η Λουκανικούπολη βρισκόταν στο γκριλ.
Οι ζουμερές σαλάτες σίγουρα δεν είναι συνοδευτικό, ίσως να χρειαστούν όμως λίγο ψωμάκι. Εκτός αν τους προσθέσουμε κρουτόνς.

Η συνταγή είναι απλή. Βλέπουμε ποιά λαχανικά έχουμε, τα σοτάρουμε, τα αφήνουμε να παίξουν με τυρί και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας, τα προσθέτουμε σε μαρούλι και βουαλά ένα μιαμ. Ψωμί ψωμί παρακαλώ αντί για κρουτόνς... :)))))))))))))))))))))))) Ό,τι αγαπάμε.

Ζουμερή Σαλάτα με Μπέικον

Υλικά: 
Μαρούλι
Μανιτάρια
5-6 Λωρίδες Μπέϊκον
Ντοματίνια
1-2 Κολοκυθάκια
Γραβιέρα σε κύβους ή Λωριδούλες
Φρέσκος Δυόσμος και Βασιλικός (για το ντρέσσιγκ)
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ετοιμασία: 
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μαρούλι και τα υπόλοιπα λαχανικά. Αφήνουμε το μαρούλι σε τρυπητό, να στεγνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους, τα μανιτάρια σε φέτες.
Η Γραβιέρα ή κάποιο άλλο πικάντικο τυρί, θα κοπεί κι αυτή σε κυβάκια ή λωρίδες.

Σοτάρουμε το μπέϊκον,τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Τελευταία, μπαίνουν στο τηγάνι τα ντοματίνια. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι ή να αφήσουμε τα λαχανικά να σοταριστούν στο λίπος του αλλαντικού.
Αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το απλώνουμε σε μια ρηχή πιατέλα. Περιχύνουμε προσεχτικά τα ζουμερά υλικά μας πάνω του, προσθέτουμε το τυρί. Δεν ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το ντρέσσιγκ στο μιξεράκι, κτυπώντας ελαιόλαδο,μπαλσάμικο, αλατοπίπερο και τον φρέσκο δυόσμο και φρέσκο βασιλικό σε ένα ωραίο πράσινο ντρέσσιγκ.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ξεχωριστά από το ντρέσσιγκ ώστε να προσθέσει ο καθένας μας όσο θέλει στο πιάτο του.  Μη ξεχάσουμε ζεστό στοιβαρό ψωμί, που ψήσαμε για λίγο στο γκριλ ή στην φρυγανιέρα.





Ένα πιάτο, που ετοιμάζεται γρήγορα κι ανάλογα με τα λαχανικά που έχουμε,είναι και εποχιακό και ολόχρονο! Πολύχρωμο και δροσερό μιάμι μιαμ!!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2 σχόλια:

  1. Nοστιμότατη σαλάτα και ζουμερή
    Πολύ ωραίοι συνδυασμοί υλικών.
    Μου αρέσει πολύ. Μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάριον μου, σε ευχαριστώ! Ζουμερές σαλάτες, ό,τι πρέπει για να δροσίσουμε και να χρωματίσουμε το καλοκαίρι μας!
    :)))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή