Σούπα Μανιταριών, με Τορτελλίνια Τυριών, και κομματάκια τραγανού μπέικον.
Χειμωνιάτικη Ζεστασιά στο κουτάλι, νόστιμο ζυμαρικό και λιχούδικο αλλαντικό για τους μερακλήδες.
Μπορείτε όμως να μαντέψετε το μυστικό υλικό; ε; ε ; :)))))))))))))
Θα το βρείτε στην συνταγή που ακολουθεί.
Σούπα Μανιταριών,Τορτελλίνια και Μπέικον
ΥλικάΜια χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
10-15 μανιτάρια
1 κρεμμύδι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα μεγάλο κομμάτι από πράσο
1 ποτήρι λευκό κρασί
φρέσκο τυρί κρέμα ή κρεμώδες τυρί που λιώνει αλά "γελαστή αγελάδα" ή φρέσκα κρέμα
ένα ψωμάκι κομμένο σε μπουκιές
1-2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 χούφτες τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
2 χούφτες τριμμένο φουντούκι (παραπαππααααααααααααμ!!! :) )
σχοινόπρασο
αλάτι,ξηρός βασιλικός,πιπέρι μαύρο
Ετοιμασία
Βράζουμε νερό στον βραστήρα. Σε ένα μεγάλο φλυτζάνι αναμιγνύουμε το βραστό νερό με τα αποξηραμένα μανιτάρια. Καλύπτουμε το φλυτζάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Αυτός είναι ο ζωμός μας, νόστιμος και υγιεινός.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μικροσκοπικά κυβάκια τα μανιτάρια εκτός από 2-3.
Σε μια μεγάλη,βαθειά κατσαρόλα, δίνουμε βούτυρο/ελαιόλαδο και την ψίχα φουντουκιού για να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε προσεχτικά για 1 περίπου λεπτό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε κι αφήνουμε να μαρανθούν. Προσθέτουμε το λευκό κρασί κι ανακατεύουμε. Δίνουμε τον ζωμό μαζί με τα (πρώην αποξηραμένα) μανιτάρια. Προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό,αλάτι,βασιλικό,πιπέρι. Σειρά έχει το ψωμί, που μαζί με το τριμμένο φουντουκι είναι υπεύθυνα για το δέσιμο της σούπας μας.
Όταν η σούπα παρει τη βράση της, προσθέτουμε το τυρί, και λιώνουμε τα υλικά με το μπλέντερ χειρός.
Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τα τορτελλίνια και αν χρειαστεί,να προσθέσουμε ακόμα λίγο αλάτι ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σε ένα τηγανάκι, σοτάρουμε κομματάκια / λωριδούλες μπέικον.
Μπορούμε βέβαια να βράσουμε τα τορτελλίνια μας σε ξεχωριστό νερό και να τα σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ...
Κόβουμε τα τελευταία 2-3 μανιτάρια σε λεπτές φετούλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Μαζί με σχοινόπρασο,θα αποτελέσουν τη γαρνιτούρα της σούπας.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο-εδώ σε πιάτο μακαρονάδας- και στο κέντρο τοποθετουμε 3-4 τορτελλίνια. Γαρνίρουμε με κομματάκια μπέικον,τις φετούλες μανιταριών και το σχοινόπρασο. Ακόμη λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για μερικούς μερικούς- μουά μουά!- και βουαλά!
Μιάμι μιαμ ακόμη και για τον Μάρσαλ,που ψιλοκρύωσε αυτές τις μέρες...:)
mouskomyrizei ws dame! mmmmmmhhhhh
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω κι εγώ!! Και ξέρεις τι άλλο ζήλεψα το σχοινόπρασο, πρέπει να ταξιδευτώ για να βρω κι έχω βάλει σε μια γλάστρα σπόρους και δε λένε να φυτρώσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Από την ώρα που διάβασα φουντούκι με έχεις ιντριγκάρει ....Οι άλλοι αποκλείεται να την θέλουν αλλά θα την κάνω για μένα κάποιο βραδάκι σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον το φουντούκι, ομολογώ πως αυτό το μυστικό υλικό δε θα μπορούσα να το μαντέψω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, special και γιορτινή σούπα! :)
ΟΥΑΟΥ!!!! Θέλω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου πολλά ωραία μου φαίνεται!!!!!! :)
μπορώ να πως ότι είναι πολύ ενδιαφέρον το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα...γιατί το μαρτύρησες?? Θα το εύρισκα χα χα χααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ αυτό το πιάτο, είναι άκρως χειμωνιάτικο και χουχουλιάρικο!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
αμαν, πεθαίνω γι αυτη τη σουπίτσα Μωβ μου!! ενα πιατάκι τώρα παρακαλώ! Σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώπω φανταστικό!!!!!Γειά στα χέρια σου!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα πει χειμωνιάτικο πιάτο! Και μες το κατακαλόκαιρο το λαχταράω!!! Φουντούκι!!!!παραπαππααααααααααααμ!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοστ μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήαν σου αρέσουν οι μανιταρόσουπες ,ναι, μοσκομυρίζει! :))))))))))))))))
Ξανθή μου,
για το φυτό δεν μπορώ να βοηθήσω,μόνο βασιλικούς κατάφερα να διατηρήσω στην κουζίνα, η μελάσσα μου μόλις πέθανε...:///
Σχοινόπρασο κι εδώ βρίσκω μόνο σε συγκεκριμένο σούπερμαρκετ. Δεν ξέρω γιατί...
Καλημερούδια σου! :))
Έφη μου,
ναι,οι μανιταρόσουπες δεν αρέσουν σε όλους. Μπορεί να είναι το ίδιο νόστιμη με ψίχα από κάποιο άλλο ξηρό καρπό.
:)
Σκοτεινή μου Σεφ,
το μυστικό υλικό προστέθηκε αντί για φρυγανιά που πρότεινε η ορίτζιναλ συνταγή και βουαλά μια νοστιμιά! :)))))
είναι και γιορτινή,όντως.
Ρόζα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήένα πιάτο έρχεται! :))))))))))))
Βάσω μου,
χεχε, σ'ευχαριστώ! :)
Έλενα μου,
σίγουρα θα το έβρισκες; χαχαχα
Τώρα,συνταγές με μυστικά υλικά που κρύβονται,συνταγές δεν λογούνται!
Τί μ' αρέσει αυτή η λέξη " χουχουλιάρικο"!!! :))))))))
φιλάκια,όμορφη Τετάρτη
Έρη μου,
ένα μεγάλο πιάτο φθάνει τώρα! Άνοιξε την πόρτα σε παρακαλώ, καίγονται τα χέρια μου!!! :))))))))))))))))))
Ελένη μου, σ΄ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη σου μέρα! :))))
Αγγελική μου,
δεν είναι ωραίος τρόπος να παρουσιάζουμε τα "μυστικά μας υλικά"; χαχαχα Παραπαπάμ!
μπορεί να τρώγεται και χλιαρή, ποιός ξέρει;
Ό,τι πρέπει για πιο ζεστές μέρες.
:)))))
φιλάκια σε όλες,
όμορφη Τετάρτη σας!!!
Το χειμώνα δεν υπάρχει καλύτερο από μια σουπίτσα αρωματική και πικάντικη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThalassamov το έκανες πάλι το θαυματάκι σου:-)) Δεν είμαι και μεγάλη οπαδός της σούπας αλλά και μόνο το φουντούκι με τράβηξε ιδιαίτερα στη συνταγή αυτή! Μπαίνει οπωσδήποτε στα υπόψη για να φτιαχτεί πολύ σύντομα! Φιλιά και καλό βράδυ:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο πιάτο. Ολα τα υλικά που βάζεις μου αρέσουν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται ένα πιάτο πολύ νόστιμο
Πέρασε από το blog μου! Έχω κάτι για σένα :-). Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι οπωσδήποτε μιαμ και θα το δοκιμάσουμε το συντομότερο δυνατό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έλεγα να βρω ιδέες για τα αποξηραμένα μανιτάρια που μου έφεραν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και η ιδέα σου για το παιχνίδι. Θα ήθελα να παίξω, αλλά φοβάμαι μήπως δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω κάτι τις επόμενες μέρες πέρα από τα απαραίτητα...:-/
Θα την φτιάξω όταν έρθει η αδερφούλα μου στο σπίτι, θα της αρέσει σίγουρα
ΑπάντησηΔιαγραφή