Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Μπολονέζ


Ε, μετά την απλή σάλτσα ντομάτας σειρά έχει φυσικά .... Η Μπολονέζ (με κεϊμά)!


Μπολονέζ μάι λαβ


Υλικά:

25ο γρ κιμάς (χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο, αρνίσιο ό,τι θέλουμε)

ντοματοπολτός ή 3 ντομάτες ζουμερές

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

ψιλοκομμένος μαϊντανός

λίγη πάστα ντομάτας

αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ρίγανη, βασιλικός

λίγες σταγόνες ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά,

χύνουμε λίγο νερό στο τηγάνι

ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό,

τρίβουμε/πολτοποιούμε τις ντομάτες,

μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίχνουμε τον κιμά μας παρέα με λίγη κανέλα και μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε,

Σκεπάζουμε το τηγάνι και περιμένουμε να ψηθεί ο κιμάς

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε,

σειρά έχει η ντομάτα και η πάστα ντομάτας,

ανακατεύουμε την σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε,

μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει,

Όταν μοιάζει έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του,


Την μπολονέζ την έχουμε έτοιμη για σερβίρισμα ή για να την χρησιμοποιήσουμε στα λαζάνια ή στον μουσακά ή στο παστίτσιο κλπ ...

Αν θέλουμε, μπορούμε στην αρχή, να βράσουμε τον κιμά σε κόκκινοκρασί αντί σε νερό!


Μιάμ; :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

1 σχόλιο:

  1. I'm trying to nourish a similar community to this myself, there's сleaгlу a lot of ωork that goes іnto
    it. Reallу lively community too, not easy to
    develop.

    Take a lοok аt my homepage long term cash loans for bad credit

    ΑπάντησηΔιαγραφή