Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Ταμπουλέ μελιτζανένιο

Καλημέρα μας!
Χθες ετοίμασα ένα ζεστό ταμπουλέ, άλλο να σας το γράφω κι άλλο να το πρετοιμάσετε!
;))))))))))))))))
Ζεστό ταμπουλέ αφού είχε μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πουργούρι!

Ταμπουλέ μελιτζάνας
Υλικά :
ένα ποτήρι πουργούρι (πλιγούρι)
δυο μελιτζάνες
δύο κολοκυθάκια
τρεις ντομάτες ζουμερές
μισή φέτα
μπόλικος φρέσκος μαϊντανός
λάδι για τηγάνισμα
χυμός λεμονιού
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη φωτιά, ένα μεγάλο τηγάνι
προσθέτουμε λάδι για τηγάνισμα
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
τηγανίζουμε τόσο τις μελιτζάνες όσο και τα κολοκυθάκια
Στην άκρη, έχουμε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τοποθετήσουμε αρχικώς, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
Τα αφήνουμε εκεί να κρυώσουν και να "χάσουν" όσο το δυνατόν, περισσότερο λάδι
Βράζουμε το πουργούρι μας σε νερό με λίγη σάλτσα ντομάτας,
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια,
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο μαϊντανό,
Κόβουμε και τη φέτα σε κυβάκια,
Σε μια μεγάλη κούπα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τη φέτα και ανακατεύουμε
Τέλος, προσθέτουμε το πουργούρι, αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε και με λίγη ρίγανη,
ανακατεύουμε καλά και
αφήνουμε το ταμπουλέ για λίγη ώρα στην άκρη, ώστε να σμίξουν οι χυμοί και οι γεύσεις από τα υλικά μας ...
σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, ούτε κρύο αλλά ούτε και ζεστό ζεστό!
Είναι ωραίο συνοδευτικό αλλά και κύριο πιάτο με λίγο γιαούρτι!
Αν βέβαια ετοιμάζουμε βραδιά με μεζεδάκια, το εντάσσουμε στα ορεκτικά!
Καλά μας μιαμ!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

3 σχόλια:

  1. παντα χαίρομαι να βρίσκω χαρούμενους μαγειρες...καλώς σε βρήκα με το ωραιο nick και τα νοστιμα πιατα...θα τα λεμε συχνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά ακούω για το ζεστό ταμπουλέ αλλά φαίνεται ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Cook μου, καλωσόρησες στην κουζινίτσα μου!
    :))))))))))))

    Ήβη μου, το έφτιαξα τελείως αυθόρμητα και δεν ξέρω αν υπάρχει έτσι όπως το έκανα..μεσογειακό πιάτο, στις περιοχές μας πρέπει να το ψάξουμε μάλλον!
    :)))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή