Τρίτη, 8 Απριλίου 2008

Κριθαράκι Θαλασσένιο


Κριθαράκι με γαρίδες...Τόσο απλά και τόσο νόστιμα!



Κριθαράκι θαλασσένιο

Υλικά:

ένα ποτήρι κριθαράκι

ένα πακέτο γαρίδες

μισό ποτήρι λευκό κρασί

ντομάτες ζουμέρες ή ντοματοχυμό

λίγη πάστα ντομάτας

ένα κρεμμύδι

ψιλοκομμένος μαϊντανός

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, βασιλικός


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι

Πολτοποιούμε τις ντομάτες ή ανοίγουμε το μπουκάλι/κουτί

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με λίγο ελαιόλαδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε

Χύνουμε το λευκό κρασί

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ντοματοπολτό και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε το μαϊντανό και το κριθαράκι

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό

Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και βασιλικό

Αφήνουμε να ψηθεί σε μεσαία φωτιά

Κλείνουμε τη φωτιά όταν απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό


Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη συνταγή και λίγο σκόρδο!


:)))))))))))))))))))))))))))))))))))


1 σχόλιο: