Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Φραουλένια


Οι φράουλες άρχισαν την πασαρέλα τους στην αγορά και οι παρακλήσεις από τα παιδιά για γλυκό πολλαπλασιάζονται.


Θα φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το οποίο ετοιμάζεται, μπαίνει στο ψυγείο και σερβίρεται κρύο και φρέσκο φρέσκο!



Φραουλένια


Υλικά:


1 μεγάλο κουτί μασκαρπόνε ή 1 κουτί κρέμα γάλακτος και 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφια

1 μικρό γιαούρτι στραγγιστό ή 1 γιαούρτι με γεύση βανίλια

1 μεγάλο μπολ φράουλες

σαβουαγιάρ ή παντεσπάνι

3 κουταλιές ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

λίγες σταγόνες λευκό ρούμι ή βότκα

λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα


Εκτέλεση:


Πλένουμε τις φράουλες μας και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσει το νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την μασκαρπόνε μαζί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλκοόλ. Όταν αποκτήσουμε την κρέμα μας, την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Μουσκέυουμε τα σαβουαγιάρ (παντεσπάνι) με λίγο γάλα και τα τοποθετούμε στο δοχείο που σκοπεύουμε να σερβίρουμε το γλυκό.

Ακολούθως κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και αρχίζουμε την τελική ετοιμασία του γλυκού.

Αρχίζοντας από τα σαβουαγιάρ, τοποθετούμε σε στρώσεις:

Σαβουαγιάρ - φράουλες- κρέμα- σαβουαγιάρ-φράουλες-κρέμα.


Λίγο πριν το σερβίρισμα τοποθετούμε διακοσμητικά λίγες φρέσκες φράουλες πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.



3 σχόλια: