Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Μήλοκους.

Σήμερα φτιάξαμε ένα επίσης πανεύκολο γλυκό, σαν Στρούντελ αλλά πιο απλό και χωρίς σταφίδες... Δεν μου αρέσει να χώνονται στο φαγητό οι σταφίδες και μάλιστα από το πουθενά! Ασχετο αλλά είπαμε στρούντελ χαχαχα...

Λοιπόν!
Το μόνο που χρειάζεται είναι:

4 μήλα
1 μεγάλο φύλλο σφολιάτα
λίγη κανέλα
λίγη βανίλια σε μορφή ζάχαρης
αυτά!

Προθερμάναμε τον φούρνο.
Σε ένα μεγάλο ταψί σχάρας απλώσαμε λαδόχαρτο.
Ξεφλουδίσαμε τα μήλα και τα κόψαμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα τοποθετήσαμε σε ένα τηγάνι και τα πασπαλίσαμε γενναιόδωρα με κανέλα, τα σοτάραμε για λίγο, ώστε να μαλακώσουν και τέλος προσθέσαμε τη βανίλια. Δεν προσθέσαμε κανένα υγρό αλλά ούτε και ζάχαρη! Τα αφήσαμε μόνο να κρυώσουν ενώ την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να τα βάλω κατευθείαν στο φύλλο, ωμά!
Αν κάποιος θέλει, μπορεί κάλλιστα να προσθέσει λίγη ζάχαρη!
Ακολούθως, απλώσαμε τη σφολλιάτα, τοποθετήσαμε τα μήλα προσεκτικά, στη μέση και κατά μήκος της σφολλιάτας. Διπλώσαμε το φύλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με ένα στενόμακρο φάκελο, ενώσαμε καλά γύρω γύρω τη ζύμη για να κολλήσει και να μην ανοίξει στον φούρνο...
Και ψήσαμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει δηλαδή η σφολλιάτα μας!
...
Ήταν όχι πολύ γλυκό, πάρα πολύ νόστιμο και ούτε βαρύ ούτε ελαφρύ! Τέλειο γλυκό φρούτου!
Αν είχαμε καρύδια θα τα προσθέταμε σίγουρα αλλά δεν είχαμε.
Α, να μην ξεχάσω ότι μπορεί να συνδιαστεί με κρέμα βανίλια ή παγωτό, όπως το στρούντελ άλλωστε.

Δοκιμάστε το αν χρειάζεστε κάτι γλυκό που να φτιάχνεται εντός 25 λεπτών!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου