Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008

Κοτόπουλο Γάγγη


Τί λέτε για ένα ινδικό κάρρυ με κοτόπουλο;
Μια από τις πολλές παλιές συνταγές της μάμμας μου, που όλοι στην οικογένεια λατρεύουμε!




Κοτόπουλο Γάγγη


Υλικά:

1 κοτόπουλο

3 μήλα

3 καρότα

4 λωρίδες σέλινο χοντρό

2 κρεμμύδια

1 κομμάτι τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο

κάρρυ απαλό ή μίντιουμ ή χοτ χοτ - ανάλογα με τις δυνάμεις σας δηλαδή! :)

λίγο ελαιόλαδο

νερό

1 πολτοποιημένη ντομάτα ή λίγο ντοματοχυμό

αλάτι, πιπέρι, κανέλα


Εκτέλεση:

Απαλλάσουμε το κοτόπουλο από το λίπος του και το κόβουμε σε κομμάτια.

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε κάρρυ και κανέλα ενώ περιμένουμε να ροδίσει.

Προσθέτουμε το ντοματοχυμό κι ανακατεύουμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο. Αλατίζουμε καλά κι ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε τα μήλα στην κατσαρόλα,ανακατεύουμε, και αφήνουμε να ψηθεί.

Τρίβουμε το τζίντζερ και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Κόβουμε τα καρότα και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτουμε τελευταία στην κατσαρόλα, τα καρότα, το σέλινο, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε κι άλλο κάρρυ αν θέλουμε και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε να ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.


Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι.

Μπορούμε να το γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.


Αν διαπιστώσουμε ότι τα μήλα μας έχουν λιώσει ή τα κομμάτια είναι πολύ μικρά, δεν μας πειράζει καθόλου! Αυτό σημαίνει ότι έχουνε διαλυθεί στην σάλτσα και της έχουνε δώσει λίγη γλύκα, που ίσως να τη χρειάζεται!


Μιαμ από τον ιερό ποταμό!

τραλαλαά :))))))))))))))))))))))))))))))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου