Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Split that banana λέμε!!!


Είπαμε να φτιάξουμε μπριζολίτσα και σαλάτα.

"Και επιδόρπιο!" γκρινιάξανε τα αγόρια της παρέας.

Ποιος έχει όρεξη τώρα να φτιάχνει επιδόρπιο...

Έτσι είπαμε να φτιάξουμε κάτι πολύ γρήγορο και να το απολαύσουμε φρέσκο φρέσκο...

Μπανάνες, καρύδια, μαρέγκα, φρέσκα κρέμα και μασκαρπόνε...και λίγη νουτέλα...
με άλλα λόγια διαλέξαμε ό,τι πιο μπόλικο σε θερμίδες και... τύψεις, σλουρπ!

Αυτό ήταν!


Μπανάνας!

Υλικά

3 μπανάνες

1 πακέτο καρύδια

5 μαρέγκες - μικρές=1 παλάμη

1 μεγάλο κουτί μασκαρπόνε

1 κουτί φρέσκα κρέμα

2 κουταλιές νουτέλα

λίγο λικέρ-coffee liquer


Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κούπα, αναμιγνύουμε την μασκαρπόνε με την φρέσκα κρέμα και το λικέρ, ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα γρήγορα με το σύρμα για να φτίαξουμε την κρέμα μας...

Έτοιμη η κρέμα, σειρά για την ετοιμασία του γλυκού:

Παίρνουμε 5-6 ποτήρια ή ένα γυάλινο πυρέξ, όπου θα σερβίρουμε εν τέλει το γλυκό μας. Αν θέλουμε, χωρίζουμε σε ατομικές μερίδες το γλυκό-στα ποτήρια ή όλο μαζί στο μεγάλο πυρέξ.

Εμείς πήραμε το πυρέξ!

Σπάζουμε τη μαρέγκα προσεχτικά και την τοποθετούμε στο πυρέξ.

Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις σκορπίζοτμε πάνω από τα κομμάτια μαρέγκας.

Ρίχνουμε μερικά καρύδια

και σκεπάζουμε με την κρέμα...κρατώντας όμως λίγη στην κούπα...

Προσθέτουμε τη νουτέλα στην υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε καλά καλά, ώστε να μας δώσει ένα κρεμώδες σοκολατένιο μίγμα...

Το οποίο θα δώσουμε στο γλυκό...όχι σαν στρώση αλλά σαν κύματα μέσα στη λευκή κρέμα που βάλαμε πρώτα...

μαζί με τα υπόλοιπα καρύδια!


Αν πάλι, το φτιάξουμε σε ποτήρι:

Μαρέγκα-κρέμα-μπανάνα/καρύδια-μαρέγκα κρέμα-μπανάνα/καρύδια-κρέμα/καρύδια


Πρέπει να καταναλωθεί άμεσα αφού η μαρέγκα λιώνει στην κρέμα...

Όπως ανακαλύψαμε σήμερα το πρωί...

Ο Γ πάντως, έφαγε το υπόλοιπο σαν κρέμα προσθέτοντας κομμάτια μπανάνας...


Φτιάχτηκε σε 10 λεπτά, ήταν μιάμι μιαμ!

και... αρκετά δροσερό για τη χ8εσινή βραδιά, που ήταν κάπως ζεστή! Ανοιξιάτικη!


:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


3 σχόλια:

  1. Πρέπει να ήταν τέλειο. Για τη μαρέγκα το αντελήφθηκα με την Pavlova που έκανα. Στο τσακ πρόλαβα.θ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο ήταν, όντως!
    Το επόμενο πρωί, όντως η μαρέγκα είχε λιώσει αλλά δεν είχε χάσει τίποτα σε γεύση.
    :))))))))))))

    Λόγω της μαρέγκας είναι φαστ ντιζέρτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. IΔΕΑ!!!....για το επομενο Σ/Κ,οπου πάντα πρεπει να εχουμε και επιδορπιο μετα το φαι...thanks :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή