Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Σούπα τάι τσέπης


Τσά και ο Οκτώβρης για τα καλά!

Την Κυριακή που μας πέρασε, έφτιαξα μια σούπα με ινδοκάρυδο (καρύδα! καρύδα!)

και την διαφήμισα σε ένα φίλο ως θαϊλανδέζικη!

Μυστικό; Δεν είχα χρήματα για να αγοράσω όλα αυτά τα ασιάτικα λαχανικά και βότανα έτσι περιορίστηκα στην αγορά κονσέρβας με γάλα καρύδας, φρέσκο τζίντζερ και βασιλικό।

Φρέσκο κρεμμυδάκι και συνηθισμένα μανιτάρια αντί για ασιατικά και ταλιατέλες αντί για ασιάτικα μακαρόνια!

Το αποτέλεσμα ήτανε πάρα πολύ καλό, όμως όσοι έχετε χρήματα, καλά κάνετε να την δοκιμάσετε με ασιάτικα προϊόντα!

Προς το παρόν θα σας γράψω την συνταγή για μικρή τσέπη!

Αν και τα ασιατικά μακαρόνια ρυζιού, δεν είναι ακριβά απλά έβρεχε και βαριόμουνα να πεταχτώ μέχρι το ασιατικό μπακάλικο...(θέλω γύρω στο μισάωρο, δεν είναι ακριβώς πέταγμα!)

τραλαλαλαλαααααααααα και πάμε για τα χαχιχο!


Σούπα τάι τσέπης

Υλικά:

χοιρινό ή βοδινό ή κοτόπουλο σε κομματάκια ή γαρίδες

2 καρότα

3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια

4 μεγάλα μανιτάρια

1 κομμάτι τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

μακαρόνια ρυζιού ή ταλιατέλες

3-4 φύλλα φρέσκος βασιλικός

κάρι σκόνη, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, αλάτι

λίγο βούτυρο


Ετοιμασία:

Θα γράψω τη συνταγή με το κρέας, για τις γαρίδες θα περιμένω μέχρι την επόμενη φορά που θα την κάνω και θα συμπληρώσω, διότι μπορεί να χρειάζονται διαφορετική προετοιμασία।

Με το χοιρινό/βοδινό/κοτόπουλο:

Παίρνουμε μια μέτρια κατσαρόλα και την βάζουμε στο γκάζι: ανάβουμε και ρίχνουμε βούτυρο.

Κόβουμε το κρέας μας σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο κάρι, πιπέρι και αν δεν έχουμε φρέσκο τζίντζερ, σκόνη τζίντζερ!

Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρίχνουμε στο κρέας.

Προσθέτουμε λίγες κουταλιές νερό, για να μην μας κολλήσει το φαγητό.

Ακολούθως, καθαρίζουμε το φρέσκο τζίντζερ και τα καρότα.

Ρίχνουμε το τζίντζερ στην κατσαρόλα, τριμμένο ή ψιλοκομμένο.

Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες।Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

ψιλοκόβουμε τον φρέσκο βασιλικό.

Στο μεταξύ, το κρέας θα έχει ήδη μισοψηθεί, για αυτό και ρίχνουμε το γάλα καρύδας στο φαγητό, μαζί με αλάτι, πιπέτι και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό και μπαχαρικά, αν χρειάζεται και αφήνουμε τη σούπα να πάρει τη βράση της.

Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε τελευταία για να παραμείνουν τραγανά.


Αν θα χρησιμοποιήσουμε ταλιατέλες, καλύτερα να τις ρίξουμε κατευθείαν στη σούπα, 5 λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά। Θα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή και μπεζ χρώμα...εκτός αν μας πέσει μπόλικο μπόλικο κάρρι...τότε θα είναι πιο ...κίτρινη! :)))))))))

Αν θα χρησιμοποιήσουμε τα ασιατικά μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο---τις βράζουμε ξεχωριστά δηλαδή.

Και στο σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα τα ασιατικά μακαρόνια στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σούπα.


Μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές και φυσικά τσίλι για όσους αγαπάνε τις καυτερές γεύσεις! (στο τέλος με τα υπόλοιπα λαχανικά!)


Μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλα φρέσκου βασιλικού...


Καλά μας μιάαααααααααααμ!!!

6 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να τη δοκιμάσω αυτή τη σούπα. Πολύ θα ήθελα. Είμαι σίγοη ότι θα ήταν τέλεια. Μας λείπεις μωβια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα !!!
    Αν και να πω την αλήθεια οι σούπες γενικά δεν μου αρέσουν, αλλά νομίζω αυτή θα την δοκίμαζα λόγο ινδοκαρύδας που με τρελένει. Όπως και να έχει μετράει η έμπνευση και το αποτέλεσμα πάντα ...
    Συγχαρητήρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Will do - Ι'll add them on this weekend, when I get a bit of free time.

    My weblog; long term loans for bad credit uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I don't know how you'vе managed to
    ѕuгvive for this long.

    Also visіt my wеbpage unsecured personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The statіstics arе nearly worthlesѕ, which meanѕ thе outcome ԁoеsn't make much sense either.

    Look into my website small personal loans

    ΑπάντησηΔιαγραφή