Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η σούπα του Πόπαϊ


Άρχισε το κρύο, καιρός για δύο. Καιρός για σούπα κι ας μούπες πριτς! :Ρ

Μια χορταστική και άκρως δυναμωτική σούπα σε χρώμα πράσινο.

Απλή, εύκολη και μιααααααααααμ!

Σούπα σπανάκι το λοιπόν.


σούπα Πόπαϊ

Υλικά:
σπανάκι
φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγη μάτζι
δύο γεμάτες κουταλιές τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφεια)
ένα κουταλάκι βούτυρο
σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, άνηθος ή βασιλικός
λίγο λευκό κρασί

Προετοιμασία:
Παίρνουμε σπανάκι, πλένουμε σπανάκι. Λιώνουμε σπανάκι στο μίξερ μας. Ακολούθεί το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το τυρί κρέμα και το βούτυρο.
Ανάβουμε γκάζι, βάζουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα με το λευκό κρασί,την μάτζι, το αλάτι το πιπέρι...
Προσθέτουμε όλα όσα λιώσαμε στο μίξερ, δηλαδή τον πράσινο πουρέ και τον όχι και τόσο πράσινο πουρέ...αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι.
Θέλουμε μια σούπα όχι νερουλή αλλά όχι και πολύ πηκτή...κάπου στην μέση.
Παίρνει την βράση του...
αφήνουμε για ένα δύο λεπτά...
και

βάζουμε στο πιάτο μας με λίγο τριμμένο τυρί ή τυρί κρέμα ή σάουερ κριμ...
και γιατί όχι; λίγα καρύδια ή κουκουνάρια ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Αν θέλουμε, στην σούπα προσθέτουμε και σάουερ κριμ κατά την βράση της.

να ένα μιαμ που το συμπαθεί η Γκριν Πις
αλλά και μας κάνει Ποπάααααααααι...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))





4 σχόλια:

  1. Οι σούπες είναι η αδυναμία μου και ομολογώ οτι σούπα σπανάκι δεν έχω φάει ποτέ. Ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά ακούω για σούπα σπανάκι.
    Θα δοκιμάσω και αν πετύχει θα σας καλέσω για γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα μου, πόσο χαίρομαι ν' ακούω και για άλλα παιδάκια με αδυναμία στις σούπες! :))))))

    Δήμητρα μου, πες μας αν σου άρεσε, έτσι;


    Υπάρχουνε πολλές συνταγές για σούπα σπανάκι. Μπορούμε να το λιώσουμε, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια ή και καθόλου, γούστα είναι αυτά.
    Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η σούπα σπανάκι-πατάτα αλλά και η σούπα σπανάκι-διάφορα τυριά.
    Πιο βαριές από αυτήν που έγραψα, πιο χειμερινές.
    Πάντως αν δεν έχουμε φρέσκο σπανάκι, το κατεψυγμένο είναι ΤΕΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή