Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Κανελρολ



Ρολάροντας την κανέλα!


Μια φίλη με κάλεσε για απογευματινό καφεδάκι. Σκεφτόμουνα τί να φτιάξω που να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα - διότι το να κουβαλάς κρεμώδη στο τρένο έχει ένα σεβαστό βαθμό δυσκολίας κι επειδή την ατσαλία την "φτυχούμε", τα ρούχα του διπλανού/απέναντι θα βαφτούνε στο χρώμα της κρέμας, θέλει δεν θέλει :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Τις προάλλες μιλούσαμε για ρολάκια κανέλας, τα οποία χρυσοπληρώνεις. Σκεφτόμασταν μάλιστα, να φτιάχναμε μερικά με γλάσο βανίλιας ή καραμέλας. Τελικά, μέσα σε όλα τα άλλα που τρέχουμε να προλάβουμε, τί έκπληξη! το ξεχάσαμε παντελώς!

Έτσι, μετά από μια γρήγορη ματιά στο διαδύχτιο, βρήκα αρκετές συνταγές για σίναμονρολς. Ζύμες, γέμιση, γλάσα.
Πειράζει που έφτιαξα την πιο τεμπέλικη; Ο χρόνος δεν επέτρεπε ετοιμασία ζύμης, όταν μάλιστα στο ψυγείο υπήρχε ένα ρολό σφολιάτα!
Πρώτη απόπειρα για κανελωμένα ρολάκια. Γευστικά πέτυχε. Οπτικά, χμ...έτσι κι έτσι. Στο καφεδάκι πάντως, έγιναν ανάρπαστα. Χλουπ χλαπ μιάμι μιαμ, εξαφανίστηκαν! Και να πω την αμαρτία μου; Το χάρηκα πάαααρα πάαααααααρα πολύ!


Κανελρόλ
Υλικά:
Ρολάκια:
1 ρολό σφολιάτα
4 ξυλάκια κανέλας ή πολλά πολλά κουταλάκια κανέλα
4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1/2 ποτήρι ζάχαρη

Γλάσο:
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
καυτό νερό


Ετοιμασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Στο μιξεράκι αναμιγνύουμε το βούτυρο, την κανέλα και τη ζάχαρη, κερδίζοντας μια "πάστα κανέλας". 
Απλώνουμε την πάστα κανέλας πάνω στο ρολό της σφολιάτας. 
Μοιράζουμε το ρολό κατά μήκος.

Τυλίγουμε κατά μήκος τα 2 ρολά  και τα κόβουμε σε ροδέλες.
 

Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα ρολάκια μας κάθετα, να βλέπουμε δηλαδή τη γέμιση.
Βγήκανε 24-25 νομίζω.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε γλάσο, το οποίο θα είναι σχετικά ρευστό.
Ετοιμάζουμε νερό στον βραστήρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1/2 ποτήρι ζάχαρης, 1 βανίλια και τις κουταλιές βούτυρο. Δίνουμε έπειτα, λίγο καυτό νερό κι ανακατεύουμε με το σύρμα, ετοιμάζοντας ένα βουτυράτο σιρόπι, το οποίο θα αφήσουμε να κρυώσει. Εγώ έχω ένα σούπερμιξεράκι, στο οποίο είχα βάλει ζάχαρη,βανίλια και βούτυρο, πρόσθεσα το καυτό νερό και σβουυυυυυυυυυυυυμ ενώθηκαν τα υλικά σε ένα μπεζ, αρωματικό και ρευστό γλάσο.
Μόλις τα ρολάκια μας αρχίσουνε να κρυώνουν, τα περιχύνουμε με το σιροπάκι. Έπειτα από λίγα λεπτά είναι έτοιμα για μαμ.



7 σχόλια:

  1. Αχ και να άρεσε η κανέλα σε όλους!!αλλά την έχουν ξορκίσει από το σπίτι πλην ελαχίστων περιπτώσεων κι αυτή με λίγη δόση και να μην τη μυρίζουν όταν μαγειρεύεται.
    Πολύ ωραία κι ας έφτιαξες τα πιο εύκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειν αιαπλα τελεια, τη λατρευω την κανελα... περνα και απο εδω διοτι κατα συμπτωση και εγω κανελα ανεβασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά είναι και σε εμφάνιση και φαντάζομαι και σε γεύση! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια δείχνουν και αφού είναι και τεμπέλικα ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. thalassoula einai miam!
    Latreuw th sfoliata... alla kai sfogliata kai voutyro? gloup - gloup!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι μιαμ!!
    Πρώτον γιατί είναι ... τεμπελογλυκάκι και κάτι τέτοια τα λατρεύω η τεμπέλα, και δεύτερον γιατί είναι κανελομυρωδάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή