Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Μεθυσμένη Κατσαρόλα


Κρασί, κρεατάκι για το αγόρι σου!

:))))))


Μεθυσμένη κατσαρόλα


Υλικά για 4 μερίδες:


1/2 κιλό κρέας βοδινό ή χοιρινό ή αρνίσιο

1/2 λίτρο κόκκινο κρασί (ξηρό ή ημίγλυκο)

2 κρεμμύδια

2 καρότα

ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο

1 ντομάτα λιωμένη

λίγη πάστα ντομάτας

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, κύμινο


Εκτέλεση:


Λίγες ώρες πριν το μαγείρεμα, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρασί, στο οποίο προσθέσαμε την λιωμένη ντομάτα, πιιπέρι,κύμινο και λίγο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας, σε μέτριου μεγέθους κύβους. (Αρκετά πιο μεγάλα κομμάτια από ότι το σουβλάκι!)

Το καλύπτουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο.


Για το ψήσιμο:

Χρειαζόμαστε μια βαθειά κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το κρέας, ΧΩΡΙΣ το κρασί, στο οποίο το μαρινάραμε! Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας μας.

Τότε, προσθέτουμε το κρασί και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε λίγο. Φέρνουμε σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να βράσει.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Επίσης, κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι σε μεγάλες ροδέλες.

Όταν το κρέας δέσει με την σάλτσα του, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε να ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει τελείως το φαγητό.


Πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο δενδρολίβανο στο μεθυσμένο μαγειρευτό μας.


Απολαυστικό μόνο του ή με ρύζι ή με βραστές ή οφτές πατατούλες.

Ωραίο και με πατάτες πουρέ ή με σκέτο ψωμί.


Μιάμι χικ! :)))))))))



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου