Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Γεμιστά Μανιτάρια


Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό είναι τα γεμιστά μανιτάρια!

Η γέμιση βέβαια, διαφέρει από σπίτι σε σπίτι.

Ως λάτρις του τυριού όμως..... διαβάστε καλύτερα:



Γεμιστά Μανιτάρια


Υλικά:

10-12 μεγάλα μανιτάρια

φρέσκο τυρί κρέμα, μισό κουτί περίπου

6 καρύδια

1 κουταλιά πέστο ή απλά 3 φύλλα βασιλικού και 1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Καθαρίζουμε τα καρύδια και τα βράζουμε για λίγο σε νερό. Μετά τα στραγγίζουμε και τα σπάμε σε μικροσκοπικά κομματάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε γρήγορα, το τυρί κρέμα μαζί με το πέστο, το βούτυρο και όταν γίνουν μια μαλακή, κρεμώδης σάλτσα, προσθέτουμε τα καρύδια και το πιπέρι κι ανακατεύουμε ξανά.

Αν δεν έχουμε πέστο αλλά φύλλα βασιλικού, τότε τα λιώνουμε μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και την 1 σκελίδα σκόρδο στο πολυμίξερ κι έτσι έχουμε ένα σπιτικό πέστο.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, δεν τα πλένουμε!

Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι, ένα ένα τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτριο φοούρνο.


Έτοιμο και το συνοδευτικό μας!



Νόστιμα γεμιστά μανιτάρια γίνονται και με την παραδοσιακή τυροκαυτερή.


Κάτι ακόμα πιο απλό;

Μέσα σε κάθε μανιτάρι, τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί της προτίμησής μας (που να λιώνει) και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικό και κατευθείαν στο φούρνο!


Υπέροχα και τα σκέτα μανιτάρια στο φούρνο, τα οποία μπορούμε να περιχύσουμε με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό (μετά το ψήσιμο) ή με σκορδοβούτυρο ή ακόμα με απλό βούτυρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου