Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ριζόττο Μπουκιιές Κοτόπουλου


Με το ριζόττο, πώς τα πάμε;


Για το ριζόττο, υπάρχει η ειδική κατηγορία ριζιού και είναι η ίδια που προτιμάται για τα γεμιστά. Αν φυσικά είμαστε στο σπίτι, τα μαγαζιά είναι κλειστά και στο ντουλάπι διαθέτουμε ρίζι καρολίνα αλλά θέλουμε οπωσδήποτε ριζόττο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Τί έχει το συνηθισμένο ρίζι, δηλαδή;


Αποφασίζουμε πρώτα τί ριζόττο θα φτιάξουμε. Λαχανικών; Με κοτόπουλο; Με μανιτάρια μόνο;

Ας φτιάξουμε ένα με κοτόπουλο και μανιτάρια...



Ριζόττο Μπουκιές Κοτόπουλου


Υλικά:

στήθος κοτόπουλο (αν φυσικά μας έχει μείνει λίγο κοτόπουλο ψητό στο ψυγείο δεν θα το πετάξουμε! αυτό θα χρησιμοποιήσουμε)

ρίζι σε ποσότητα ανάλογη του αριθμού μεριδών που θέλουμε να φτιάξουμε

λίγα μανιτάρια

λίγο κρασί λευκό

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές τυρί κρέμα ή τυρί φέτα

φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε λίγε κουταλιές λευκό κρασί.

Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε κύβους ή λωρίδες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Όταν το κοτόπουλο και τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα χύνουμε σε ένα μπολ.

Το τηγάνι μας πίσω στη φωτιά παρέα με λίγες σταγόνες νερό και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε και προσθέτουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό για να ψηθεί το ρίζι. Αφήνουμε για λίγο το φαγητό.

Επστρέφουμε όταν το νερό έχει εξατμιστεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό.

Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο και έχουν απομείνει μόνο λίγες σταγόνες νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε και περιμένουμε να δέσει το φαγητό. Πρέπει να έχει σχετικά λασπώδη υφή.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε για τελευταία φορά.


Πασπαλίζουμε πριν το σερβίρισμα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντρό μαύρο πιπέρι.


Αν θέλουμε, κατά το σερβίρισμα γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας, όπως στα μακαρόνια.


Μια πρακτική επιλογή για την επομένη του ...ψητού κοτόπουλου, που μας περίσσεψε και κάθεται στο ψυγείο.
Μια γευστική επιλογή για γρήγορο μαγείρεμα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου