Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

Μακαρονάδα τουπάκ! :)

Τσά!
Δεν ήθελα να επιστρέψω με μακαρονάδα αλλά αυτές τις μέρες ετοίμασα μια μακαρονάδα καλοκαιρινή, πανεύκολη και υπέροχα γευστική!
Την ετοίμασα επί την ευκαιρία πείνας για 4 Γερμανούς συμφοιτητές και την λάτρεψαν!

Η σάλτσα για τη μακαρονάδα είναι κρύα και έχει βάση την μουστάρδα και τα λουκάνικα, για αυτό και είπα να την ονομάσω Γερμανική μακαρονάδα.

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
4-5 λουκάνικα Βιέννης-τα απλά λουκάνικα για βράσιμο.
3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές νερό
1 κουταλιά κάππαρη κουτρούβι (μπαλάκια)
1 κόκκινη πιπεριά
πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
Τριμμένο σκληρό τυρί

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε κανονικά το σπαγγέτι μας.
Όμως στο νερό για τα μακαρόνια, βάζουμε τα λουκάνικα μας για να βράσουν και τα βγάζουμε πριν βάλουμε τα μακαρόνια. Εξάλλου δεν χρειάζονται και περισσότερο χρόνο για να ψηθούν.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και 3 κουταλιές νερό. Πρέπει να κερδίσουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια και τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ, όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια, είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Σπαγγέτι, σάλτσα και τριμμένο τυρί! Λίγο κρύα, λίγο ζεστά για μια ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή βραδιά!
Καλή μας όρεξη;
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

1 σχόλιο: