Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

7 τραγούδια (δεν) θα σου πω!

7 ονομάζεται το παιχνίδι που κυκλοφοράει αυτές τις μέρες στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Η Vita ( Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους) είχε την ευγένεια να με προσκαλέσει-κι ευτυχώς καθώς είμαι παιδάκι που λατρεύει τα παιχνίδια! :Ρ :)-μα ομολογώ πως αγχώθηκα.
Διότι είμαι αναποφάσιστη.
Συνταγογραφώ μεν από το 2008 όμως όχι τόσο συχνά όσο άλλα παιδάκια. Ο στατιστικολόγος της γκούγκολ δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερο χρόνο για να επεξεργαστεί τις 160 και κάτι αναρτήσεις στο μιάμ ή μπλιαξ.
Εύκολο να βρεθεί η δημοφιλέστερη ανάρτηση. Οι υπόλοιπες όμως; Περίπατος στο παρελθόν: Στα 2008 ένας φίλος μου διορίστηκε σε νησί. Μέχρι τότε, ζούσε στην Αθήνα και φυσικά είχε σπιτικό φαγητό της μαμάς, οπόταν στα 30 του δεν είχε χρειαστεί να αγγίξει κατσαρόλα, παρά μόνο για να την μεταφέρει στο τραπέζι και να την αδειάσει! :)
Του είχα στείλει μερικές συνταγές πρώτης ανάγκης σε ίμειλ αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε για χάρη της δημιουργίας αυτού του μπλογκ.Ο φίλος ενθουσιάστηκε κι άρχισε τις δοκιμές.
Άρχισα ν΄αναρτώ συνταγές μαζικής παραγωγής, χωρίς φωτογραφίες στην αρχή, κι αργότερα δανεισμένες από το διαδύκτιο.
Ο Φίλος έμαθε να μαγειρεύει, εγώ άρχισα να φωτογραφίζω κάποιες συνταγές, και ν΄αλλάζω μέσα μέσα τη διακόσμηση και την διαρύθμιση της κουζινίτσας. Μέσα από την μπλογκόσφαιρα γνώρισα χίλιες και μία συνταγές Ελλήνων και μη, βελτίωσα τη μαγειρική μου, γνώρισα διαδυχτιακά πολλά πολλά παιδάκια.
Ήρθε η Κρίση, φτιαγμένη από τους τραπεζικούς και τους οικονομολόγους, για να την πληρώσουμε όλοι όσοι δεν ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο. Κι αν για τις τιμές της αγοράς και την ανεργία δεν έχω καταφέρει κάτι το ουσιαστικό αφού οι ψηφοφόροι θεωρούμαστε αόρατοι, κατάφερα να κάνω οικονομία στην κουζίνα. Χάρη στους μεγαλύτερους της παρέας μας, έμαθα πραγματική οικιακή οικονομία και στο μωβ σπίτι τίποτα δεν πάει χαμένο. Κάτι είναι κι αυτό...
Και είμαστε στο 2011. Άλλαξα τρία διαμερίσματα και δύο πόλεις, συγκατοικώ πλέον με τον Λάβη και τον Μάρσαλ, στην πιο κουλτουριάρικη μητρόπολη της Ευρώπης και γνωρίζω συνεχώς νέους ανθρώπους, από όλα τα μέρη της γης, που σημαίνει: νέες εμπειρίες,περισσότερα χρώματα,περισσότερες συνταγές! :)))))))))))))))))
Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα αλλιώς. Εξωτικά ή σύγχρονα πειραγμένα. Νέες γεύσεις,ελληνικά πλασμένες.
Κι ως συνήθως παραπολυλογώντας θα μπω στη λίστα των καθόλου μυστικών Επτά! :)


Η πιο όμορφη ανάρτηση
Για να είμαι ειλικρινής, πολλές αναρτήσεις βρίσκω όμορφες κι ας μην πλησιάζουν οι φωτογραφίες μου την ομορφιά όσων βλέπων σε μερικά άλλα μπλογκς.
Δυσκολεύτηκα να επιλέξω ανάμεσα στις Σαλάτες Νεκταρινής Θάλασσας με Πράσινη Μαγιονέζα και στη Σαλάτα Λυκοτρίβολου με Μύρτιλλα και Μαλακό Κατσικίσιο Τυρί, στην Φραουλόπιτα με Μαυροδάφνη και στα Μίνι Cheesecakes,που ήταν πραγματικά κουκλάκια!
Τελικά κατέληξα στη Φραουλόπιτα και στη Σαλάτα Λυκοτρίβολου. Λόγω χρωμάτων! :)














Η πιο δημοφιλής
Απλή,μικρή κι απέρριτη. Η δημοφιλέστερη συνταγή του μπλογκ από την αρχή του μέχρι σήμερα.
Βασική Συνταγή για Κέικ... μάλλον έχει να κάνει με τις λέξεις έρευνας στο γκούγκολ. Στατιστικά η δημοφιλέστερη. Ένα σχόλιο μονάχα,το οποίο είδα για πρώτη φορά, τώρα με το παιχνίδι...


Η πιο αμφιλεγόμενη
 Δύο επιλογές για αυτήν την κατηγορία. Η πρώτη,όχι τόσο για την συνταγή όσο για τα στατιστικά της ανάρτησης. Τρίτη στις προβολές ανάρτησης. Δεν ξέρω πόσος κόσμος έψαχνε το τραγούδι,έπεσε στη σαλάτα με τα μαυρομμάτικα και με έβρισε...ή μπορεί και να έγινε αναγνώστης του μπλογκ,ποιός ξέρει;
Τα μαύρα μάτια σου όταν τα βλέπω με ζαλίζουνε

Μεθυσμένο Αγριογούρουνο με κάστανα κακάου

Το Χριστουγεννιάτικο πιάτο, που ενθουσίασε τους φίλους μας αλλά προβλημάτισε τους αναγνώστες με την προσθήκη κακάο στη σάλτσα.
Γενικά παρατηρώ πως στα ελληνόφωνα μπλογκς δεν υπάρχει ενθουσιασμός για πειραματισμό. Κρίμα,πολύ κρίμα.Ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο. Δοκιμασμένο και χωρίς κάστανα, με βοδινό. Επίσης πολύ νόστιμο.


Η πιο χρήσιμη
Christmas Cake


  Δεν ξέρω αν θα το φτιάξω ποτέ καθώς είναι ένα γλυκό που δεν μου αρέσει.  Είναι όμως το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων και το Κρίστμας Κέικ της Μωβ Μαμάς είναι ίσως ένα από τα καλύτερα σε όλη την Κύπρο. Είναι μια χρήσιμη συνταγή για τα παιδάκια από Κύπρο, και ίσως από Ελλάδα, που θέλουνε να το δοκιμάσουν.
Παρακολουθώντας ξανά μετά από χρόνια τη Μάμμα μου να το φτιάχνει, φωτογραφίζοντας και βοηθώντας την, ένιωσα και πάλι παιδάκι,και μπήκα στο πνεύμα των Γιορτών. Κτίσαμε μια όμορφη ανάμνηση, σπιτική και εορτινή. Δεν έχουμε πλέον συχνά την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ίσως στο μέλλον... :))))))))))))))))


Η Σταχτοπούτα
Μάγκικη Φασολάδα
Πραγματικά δεν περίμενα την επιτυχία αυτής της ανάρτησης. Η συνταγή ήταν αυθόρμητη και τα υλικά ...προκλητικά ξένα στην ελληνική γεύση. Δεν ήξερα τί θα γραφόταν στα σχόλια. Η συνταγή αγκαλιάστηκε, και πραγματικά χάρηκα. Γλύτωσε και ο Λάβης τη γκρίνια που δεν αγόρασε ντομάτες και λεμόνια...




Η ανάρτηση που δεν έτυχε της προσοχής που της άξιζε
Μούσλι Μπρέικ Vs Chocolate Cream Pie 
Δύο αναρτήσεις,που θεωρώ άξιες αναφοράς. Η πρώτη,ανάρτηση του 2009. Σπιτικά Μούσλι. Πείραμα κι Επιτυχία! Με βιολογικά ή όχι δημητριακά,φρούτα, ξηρούς καρπούς,σοκολάτα κλπ κλπ ... Από τότε,αφιερώνω μια ώρα κάθε μήνα για την ετοιμασία τους. Τα φτιάχνω κάθε φορά με διαφορετικές προσθήκες, πάντα νόστιμα.Τον χειμώνα πιο ζεστά,με σοκολάτα ή καραμέλα και το καλοκαίρι με ξηρά φρούτα. Σπιτικά Μούσλι,Ναι!  Ποτέ ξανά μούσλι του Εμπορίου!
Η δεύτερη ανάρτηση, Σοκολατόπιτα. Με βάση για τάρτες/πίτες, κρέμα σοκολάτα και φρέσκια κρέμα για επικάλυψη,ήταν από τα καλύτερα γλυκά που έφτιαξα ή δοκίμασα. Κι όμως,εδώ έμεινε απαρατήρητη. Δεν ξέρω γιατί. Φταίει το όνομα που ήταν στ΄αγγλικά;Φταίει ότι η ανάρτηση έγινε μετά τα Χριστούγεννα που όλοι είχαν σκάσει από τα πολλά γλυκά; Επισκεφθείτε την ανάρτηση, αξίζει την δοκιμή σας αυτό το γλυκό.







Η ανάρτηση για την οποία είμαι περήφανη

Κινέζικα Ραβιόλια Won Ton. Δεν θα πω περισσότερα, δείτε τον σύνδεσμο. :)

Εξαίρεση μηκουζινική ανάρτηση, οι Παιδικές Γεύσεις, της Δήμητρας και του Παππού  
γιατί σας περπάτησα για λίγο στην Κύπρο του 80 και του 90, διότι αγαπώ πολύ τον παππούλη μου, καλά να είναι στον Ουρανό...ήταν ανάρτηση από καρδιάς. :΄΄΄))))

Το Παιχνίδι τελειώνει με πρόσκληση νέων παικτών. Καλώ λοιπόν στο 7...
  1. Την Σκοτεινή μας Σεφ
  2. Την Πρασινάδα από τα Ιστομαγειρέματα
  3. Την Eri/Captain Cook
  4. Τον GP  Drink...eat!!!!
  5. Τη Ζαμπία από το Kitchen Stori.es
  6. Τα κορίτσια από το Τί θα φάμε σήμερα;
  7. Την Έλενα από τις Συνταγές της Καρδιάς
ΥΓ:η ανάρτηση για το Παγωτό Καϊμάκι θα ανεβεί μόλις φθάσει το νέω καλώδιο για την Φωτογραφική...ας είναι καλά τα δοντάκια του Μάρσαλ... 


14 σχόλια:

  1. Α έχεις σπιτικά μούσλι;; τρέχω τώρα!!Είδες τι ανακαλύπτει κανείς μέσα από ένα παιχνίδι!!
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω!! Τι ωραίο παιχνίδι!! Εχεις μια δημιουργικότητα αγαπημένη μου Μωβ που λατρεύω!! Σε ευχαριστώ πάααααρα πολύ για την προσκληση!!! Αναμένετε και την δική μου αναρτηση πολύ σύντομα!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, ειλικρινά σ'ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες! Πολύ ωραίες ειναι όλες φαίνεται η διαφορετικότητά σου απο τις αναρτήσεις, πραγματικά πολύ μου αρέσει αυτο το παιχνίδι!
    Εγώ την chocolate cream pie λέω να την κάνω σε ενα τραπέζι που έχω τωρα κοντά..

    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μωβ!
    Μου άρεσε η αναδρομική έκθεση των συνταγών σου στις οποίες θα ανατρέξω. Ίσως τα Χριστούγεννα φτιάξω το Christmas Cake, μιας και ήταν αυτό που με "σκανδάλισε".
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνταγογραφώ!!!!! πολύ επιτυχημένο. Χαίρομαι να σε διαβάζω. Σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση, αλλά έχουμε ήδη παίξει (τον Ιούλιο).
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη πιο όμορφη ανάρτησή σου μου κέντρισε το ενδιαφέρον, η μάγκικη φασολάδα με έκανε να κάνω κλικ στο κουμπάκι "follow this blog" -καθώς αν και Ελληνίδα, πεθαίνω για κουζινικούς πειραματισμούς- και πολύ μα πολύ περισσότερο ο αυθόρμητος και χαριτωμένος τρόπος που γράφεις με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να σε διαβάζω!
    Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση! Εμένα να δεις πως μου αρέσει να παίζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρω πως μέσα στις συνταγές σου θα βρω πάντα κάτι το διαφορετικό, και όπου διαφορετικό είμαι πάντα πρόθυμη να πειραματιστώ και να δοκιμάσω!
    Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία όλα τα φαγάκια σου αλλά εμένα το Μεθυσμένο Αγριογούρουνο μου έκανε κλικ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν είχα χρόνο θα έγραφα και εγώ συνταγούλες αλλά καλά καλά δεν προλαβαίνω να τις μαγειρέψω. Ζηλεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ που το συνέχισες! Η μια από την άλλη πιο καλή έχω να πω για τις 7 σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι για την αργοπορία όμως όμως όμως (...)

    Ξανθή μου,
    ελπίζω να τα δοκιμάσεις, με όποιες προσθήκες επιλέξεις.Είναι σαφώς πιο υγιεινά από τα του εμπορίου. Προσωπικά είχα σοκαριστεί από την ποσότητα ζάχαρης που χρειάζονται τα έτοιμα για να γλυκανούν ελάχιστα.
    Όμορφη σου Πέμπτη.

    Πρας μου,
    ευχαριστώ ρε συ! Εσυγκίνησες με τωρά. Η ανάρτηση σου ήταν αμπέζαμπολ και το γνωρίζεις!
    :))))))))

    Έρη μου,
    πώς να μην σε σκεφτώ όταν το μπλογκ σου ανήκει στα αγαπημένα μου; ε; ε; Εξάλλου, εμείς τα ξενιτεμένα έχουμε πόνο παραδοσιακής κουζίνας με φιούζονς!
    :)))))))))))))))))))))
    Πρόσεχε γιατί το τσιόκολεϊτκριμπάι είναι επικίνδυνα εθιστικό.
    φιλιάκια σου πολλά

    Ζαμπία μου,
    το ΚρίστμαςΚέικ χρειάζεται μάζεμα γλυκών.Ξέρω πως στην Κύπρο,ήδη άρχισε η ανταλλγή γλυκών μεταξύ των νοικοκυρών (δώσε μου κεράσι να σου δώσω καρυδάκι!)
    :)))))))))))))
    Ελπίζω να σου αρέσει!

    Θα έρθω να δω τις αναρτήσεις σας σήμερα. Χρειάζομαι συνταγές για τους επικείμενους μουσαφιραίους στο τέλος του μήνα!
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μανουσίνια μου,
    έκανες ολοκόκκινη μια Μωβ! Πώς τα καταφέρνεις,μου λες; :))))))))))))

    Σκοτεινή μου Σεφ,
    παιδάκια είμαστε, παιχνίδια μας αρέσουν! :)))))))))))))))))))
    Εννοείται πως ήσουν στις εξαιρέσεις στο θέμα πειραματισμός! Θα ξεχάσω ποτέ το δεντρολίβανο στα γλυκά ή το παγωτό μπίρας; Ποτέ των ποτών ω τί τέλειο ποτό!

    Έλενα μου,
    το σχόλιο σου σκέφτομαι να το καδρώσω στο φόντο αυτού του μπλογκ. Πολύ μεγάλη τιμή αυτό σου το σχόλιο!!!
    :)))))))))))))))))))))))))))))))

    Όπως έγραψα και στο πιο πάνω σχόλιο...
    Θα έρθω να δω τις αναρτήσεις σας σήμερα. Χρειάζομαι συνταγές για τους επικείμενους μουσαφιραίους στο τέλος του μήνα!
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου,
    είναι χειμωνιάτικη συνταγή,στοιβαρή και ζεστούλικη.
    :))))))))))))))))))))))))))))

    Βίτα μου,
    γίνεται να μην παίξουμε;
    :))))))))))))))))))))))))))))))
    Για το έργο που επιτελείς για την Κρητική Μαγειρική,προσπάθησα να περιγράφω την ευγνωμοσύνη μου στο μπλογκ σου.Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πόσο πολύτιμη είσαι για μας τους μικρότερους και φυσικά,τους ξενιτεμένους...

    Θα έρθω να δω και τις δικές σας αναρτήσεις σήμερα. Χρειάζομαι συνταγές για τους επικείμενους μουσαφιραίους στο τέλος του μήνα!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ex Estrella μου,
    όπως βλέπεις, δεν αναρτούμε τόσο συχνά όσο μαγειρεύουμε. Χρόνος και τρισδιάστατη ζωή,δεν επιτρέπουν πάντα άνεστη στη μπλογκόσφαιρα.
    Στην κουζίνα σου όμως,δεν νομίζω να σου απαγορεύει ο χρόνος την είσοδο. Έτσι;

    ευχαριστώ που ήρθες στην μωβ κουζινίτσα,ελπίζω να βρεις χρόνο και διάθεση για δικούς σου πειραματισμούς.
    :))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή